Sí, podem!

sonrisa_p2

Va ser una constitució la que va declarar el destí del nostre país. Sí, podem. Va ser el xiuxiueig dels esclaus, dels abolicionistes, dels que no tenen dret a vot. Sí, podem. Va ser una cançó cantada per immigrants, i fills d’immigrants, per pioners andorrans i andorranes que hem emprés el destí perquè les coses al nostre país es moguin, canvïin. Sí, podem. És la crida dels treballadors, de les dones que han lluitat pel dret a votar. Sí, podem. Perquè podem tenir justícia i llibertat. Sí, podem. Podem tenir oportunitats i prosperitat. Sí, podem. Podem modernitzar i sanejar el nostre peculiar model de país. Sí, podem. Podem canviar el món, Andorra. Sí, podem.

Sabem que la batalla serà llarga, però hem de recordar que no importen els obstacles. Perquè res pot obstruir el camí del poder que tenen les veus exigint el canvi. Ens han dit que NO ho podem fer. Els cínics, els que creuen que és impossible aconseguir els canvis, ens han demanat que mirem la realitat tal i com és. I ho hem fet, amb la nostra peculiar obstinació.

Per això, a la Taula d’Habitatge, el Partit Verds d’Andorra vam ser la única formació a defensar obertament i sense ambigüitats que s’ampliessin les ajudes a les persones que residien al país durant menys de cinc anys. Avui llegim al diari les recomanacions del Consell d’Europa i les declaracions del govern del nostre país ratificant aquestes ajudes. Sí, podem.

Ens han advertit no donar als ciutadans i ciutadanes d’aquest país falses esperances. Però la història de casa nostra ens demostra que no hi ha res de fals, en tenir ESPERANÇA. L’esperança de venir al nostre Principat, on la regularització ciutadana no comporti les actuals proves mèdiques. Perquè des dels Verds d’Andorra, ens hem oposat radicalment, dia rere dia, portant la veu a diferències instàncies en l’àmbit espanyol i europeu per l’erradicació d’aquestes proves. I ho hem fet, no perquè interfereixin amb la Trilateral, sinó pel sentit comú que comporta defensar els drets humans. Avui ens hem assabentat que des de l’executiu, aquestes proves es revisaran. Sí, podem.

Perquè amb els peus al carrer, els Verds d’Andorra continuem treballant i defensant els ciutadans i ciutadanes d’aquest país. Amb l’esperança de facilitar l’accés a la nacionalització passats deu anys de residència. Perquè som, ara per ara, la única formació que plantegem en el debat de la nacionalització aquesta recomanació tal i com estableix el conveni europeu sobre la nacionalitat. Sense voler jugar a xifres ni estratègies electoralistes. Avui aquesta és una de les 36 recomanacions de la comissió europea contra el racisme i la intolerància per Andorra. Sí, podem.

Amb el somni que el dret a vot esdevingui un sentiment de pertinença al país, per combatre l’exclusió i la xenofòbia, el Partit Verds d’Andorra hem estat la única formació a plantejar en les darreres eleccions, el dret a que els i les residents puguin votar en unes eleccions comunals. Sí, podem.

Perquè l’audàcia de l’esperança recau en la voluntat d’un poble a canviar les coses. Perquè els Verds d’Andorra volem RECORDAR, que QUELCOM està passant a ANDORRA. Que la política no està tan allunyada de la nostra realitat. Perquè junts, andorrans i andorranes, fills i filles de la immigració, residents, els que estan de pas o no, tots junts podem fer el canvi. Perquè tal i com va dir Barack Obama en el seu brillant i vibrant discurs de les primàries de New Hampshire: “El canvi el farem possible amb tres paraules que sonaran de costa a costa, d’oceà a oceà, (de parròquia a parròquia): YES,WE CAN -SI, NOSALTRES PODEM-.

Un pensament a “Sí, podem!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s