Tot va bé…..

Diuen les “noticies“, que en aquest darrer any a Andorra han tancat (nomes) uns 40  comerços. Peró no us preocupeu que també n’han obert molts de nous…..

El trist balanç, no deixa de ser que qui ha hagut de tancar son els petits comerços familiars, i els  qui s’han instal-lat  son franquícies o grans empreses.

Anem bé?

Jo em pregunto si realment el nostre comerç mes tradicional no s’hauria de preservar, o es que el nostre futur es esdevindre un gran centre comercial de model globalitzat?

Tradicionalment, els nostres veïns venien a buscar a Andorra, el que no es trobava a casa seva. Actualment nomes ens basem en l’avantatge del diferencial de preus, ja que no hi ha diferenciació ens els productes. Fins quan durarà aquest diferencial? Si volem estrènyer relacions amb l’Unió Europea probablement haurem de cedir en aquest terreny…

Caldria dons aprovar de forma urgent una Llei de Comerç que reglamenti  les practiques comercials, que incentivi els comerços innovadors, que reguli la instal-lació de grans superficies per evitar la competencia amb el petit comerç, que ajusti els horaris comercials a les necessitats de la clientela, però que sigui respectuosa amb els treballadors i la seva vida familiar.

© 2009 Antònia Escoda

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s