Diada de la Constitució, la nostra festa!

La presidenta del Partit Verds d'Andorra

Ens trobem en una època de salaris estancats, de competència global. Una època on veus amics i familiars que treballen en el sector de la construcció acomiadats i sense trobar feina. Una època on es modifiquen els horaris de la teva feina o t’impedeixen organitzar les vacances amb la teva parella.

Ens trobem en un d’aquells moments decissius, en el que el país, la nostra economia està sotmesa en una gran confusió. Més treballadors i treballadores estan sotmesos a condicions extremes i resisteixen per por a no perdre els seus llocs de treball.

Hi han mares i pares que es pregunten com pagaran la hipoteca o les factures del dentista i més persones ofegades amb comptes al descobert abans del dia 10 de cada mes.

És clar! Quan parlem i posem sobre la taula determinades qüestions com la festivitat de la diada constitucional, aquells que tenen poder de decissió i els cínics que no volen canviar les coses ens diuen que som un país de ploramiques.

Així que en comptes de promocionar il·lusió i esperança davant l’actual crisi, aquests polítics segueixen explotant de forma rutinària aquestes frustracions i pors. Unes polítiques econòmiques i institucionals que afavoreixen als pocs sobre els molts i que permeten consolidar els ressentiments de molts dels ciutadans i ciutadanes del nostre país.

Davant d’aquest punt mort, avui més que mai el partit Verds d’Andorra hem d’insistir en una justícia social plena en tots els aspectes, com el fet que la nostra diada sigui festiva.

Perquè podem plantar cara a la crisi amb il·lusió, sense rebutjar el que ens pertany com a poble.

Perquè avui estem on estem gràcies a les dones i els homes que van col·laborar en la instauració de la constitució en el nostre país.

En reconeixement a la seva tasca, a tots aquells homes i dones que han fet avançar el nostre país, avui més que mai no podem oblidar les seves lluites.

Són el nostre exemple que les coses poden canviar a casa nostra. I és per tots ells, i per les nostres generacions futures que des del Partit Verds d’Andorra hem acordat:

No assistir a cap acte públic i institucional el 14 de març d’enguany com a protesta davant el fet que la nostra diada no sigui festiva i amb el recolzament de totes les dones i homes del nostre país que aquest dia treballaran.

Isabel Lozano
Presidenta Partit Verds d’Andorra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s