Pensions de Solidaritat

Pensions de solidaritat

Juli Fernàndez Blasi

Secretari d’Organització

Partit Verds d’Andorra

El 18 de desembre de l’any 2008, Govern va donar a conèixer unes mesures de reactivació econòmica a partir de les quals, en un capítol dedicat a mesures socials, s’hi va incloure un apartat –important, necessari i esperat– referent a la gent gran: les anomenades pensions de solidaritat.

El reglament per aplicar aquesta mesura ha entrat en vigor tot just fa quatre dies -dimarts passat– i penso que val la pena fer-ne referència perquè són moltes les persones jubilades que afronten amb dificultat la seva quotidianitat. Més val tard que mai; crec que s’ha tardat massa temps en adoptar una mesura tan necessària com aquesta, potser per la tossuderia de no voler adonar-se’n que part de la pobresa social del país té rostre de vellesa. Vull felicitar Govern i els grups parlamentaris que han treballat en aquest apartat per fer possible, finalment, donar solució a les persones més necessitades del col.lectiu de la gent gran.

La part no contributiva de pensió de solidaritat que rebran els padrins i padrines que tinguin dret a percebre-la, segons marca el seu reglament, per arribar a cobrar 910 euros al mes –durant aquest any 2009, tal com ho estipula la disposició addicional única– ajudarà una mica més a millorar la qualitat de vida d’aquestes persones i a fer-les sortir del llindar de la pobresa.

Els requisits són haver complert els 65 anys en el moment de la sol.licitud o seixanta anys si s’és pensionat d’invalidesa passada a vellesa, no realitzar cap tipus d’activitat laboral, residir legal i temporalment al Principat d’Andorra, així com haver-ho fet –en el moment de formular la sol.licitud– d’una forma consecutiva durant els deu anys immediatament anteriors. Es valorarà els ingressos percebuts, així com les despeses i, en funció del càlcul establert per llei, es donarà o rebutjarà la demanda.

Així, doncs, ara només cal que els nostres padrins i padrines vagin a tràmits de Govern o bé es posin en contacte amb l’assistenta social de la parròquia on resideixin per demanar els formularis necessaris i sol.licitar la pensió de solidaritat.

© 2009 Juli Fernàndez Blasi
Secretari d’Organització del Partit Verds d’Andorra i Membre del Consell d’Administració de la CASS.


Aquest article fou publicat per el diari El Periódic d’Andorra el dia 6 de març de 2009, en la secció La Finestra Oberta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s