¿Frivolitat o escarni?

¿Frivolitat o escarni?

Juli Fernàndez Blasi

Secretari d’Organització

Partit Verds d’Andorra

Amb la presentació pública de les candidatures que concorreran a les properes eleccions generals s’han destapat –en part– algunes de les incògnites que, dies enrere, amanien el panorama social i polític andorrà. Més enllà del nom de les persones que participaran als comicis, que també, ha arribat el moment de la veritat, el moment important en el qual el programa polític dibuixi clarament la ideologia amb la qual les formacions –partits o bé plataformes– s’hauran de definir.

És enriquidor, per sort i també per salut democràtica, que hi hagi diferents punts de vista, on tothom defensi amb convenciment allò amb el que honestament creu, però per fer-ho –aquí és on hi ha la diferència entre algunes persones– no necessàriament s’ha de recórrer a la frivolitat i menys quan aquesta actitud sembla tenir per objectiu l’escarni.

Malauradament, en moments tan importants com ara aquests, individus –amb més o menys ressò mediàtic– aprofiten qualsevol circumstància per intentar fer, pel seu compte, una campanya paral.lela que ridiculitzi als que ells pensen que han de ser ridiculitzats, utilitzant un egocentrisme arrelat a una professió que també té límits.

És una llàstima que la suposada condició humana que els hauria d’envoltar s’oblidi sovint d’allò que precisament dignifica tot ésser humà –més que la seva capacitat intel.lectual– la capacitat de respecte i educació cap als altres. Dit això, voldria anotar que el Partit Verds d’Andorra té moltes més propostes polítiques serioses de les quals uns quants s’esforcen només en voler mostrar –sigui per frivolitat o per escarni– (ells sabran el per què).

La petita porció en defensa del col.lectiu GLBT que inclou el programa dels Verds, invariable des de les eleccions del 2005, no és precisament el punt més rellevant, com moltes vegades hem deixat clar, sinó que ho és la defensa de la democràcia participativa, sobre la qual basem tres pilars de la nostra ideologia: el dret de vot dels residents, la nacionalització als 10 anys i la modificació de la llei electoral.

© 2009 Juli Fernàndez Blasi
Secretari d’Organització del Partit Verds d’Andorra i Membre del Consell d’Administració de la CASS.


Aquest article fou publicat per el diari El Periódic d’Andorra el dia 20 de març de 2009, en la secció La Finestra Oberta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s