Tenim propostes

Tenim propostes

Jael Pozo

Veterinària i cap de llista dels Verds d’Escaldes.

Ens han dit que les nostres perspectives són massa elevades. Ens han dit que aquest país està massa dividit, desil.lusionat, perquè la nostra opció es pugui considerar. Però des dels Verds d’Andorra res ens desil.lusiona, perquè sabem que ens trobem en un moment decisiu en què podem canviar les coses. Perquè hem escollit l’optimisme en comptes del pessimisme, la construcció en comptes de la crispació, la unitat en comptes de la divisió. Ha arribat l’hora de dir a tots aquells que creuen que amb els seus diners i la seva influència poden controlar alguns mitjans de comunicació, el Consell General i fins i tot els bancs, que el Govern és del poble, de tots nosaltres, i que estem aquí per recuperar-lo. Ha arribat el moment de tenir consellers i conselleres honrats, perquè també hi ha una manera decent de fer política. Representants que escoltin i aprenguin amb els ciutadans i ciutadanes del país, fins i tot quan s’estigui en desacord; que no només diguin el que volem sentir, sinó el que hem de saber.

A Andorra, aquesta nova classe política som els Verds, un equip de dones i homes disposats a treballar per la sanitat universal, pel nostre sistema educatiu andorrà, per potenciar tots aquells instruments de democràcia participativa, pel canvi en el sistema electoral, per assegurar una renda mínima garantida, per la creació de la mediació laboral i el Ministeri del Treball o per destinar el 20% de les promocions a l’habitatge social. I som capaços de treballar amb totes aquelles forces polítiques, estaments, agents socials i ciutadans i ciutadanes d’aquest país, units, per aconseguir tots aquests reptes. Serem consellers i conselleres que no només ocuparem una cadira, perquè volem trencar amb aquella imatge de conseller a qui ni tan sols li coneixem la veu. La nostra veu, que serà la vostra, se sentirà. Hem elaborat el programa a través de les demandes dels diferents col.lectius del país, establint accions puntuals i concretes com és el reconeixement i suport tècnic i financer a malalties com ara la fibromiàlgia, el síndrome de la fatiga crònica i les al.lèrgies i intoleràncies alimentàries. També treballarem per la tipificació en el Codi Penal respecte als maltractaments dels animals i el canvi de concessió del banc de sang a aquella empresa que no discrimini el col.lectiu d’homosexuals. També volem treballar en el disseny de la xarxa de transport públic i la creació de l’Estació Nacional d’Autobusos. Avui estem més a prop d’aconseguir-ho.

No serà fàcil, però el sacrifici val la pena. Hi haurà dies de frustració, de decepció, però quan comencem a veure els petits canvis, quan les coses comencin a canviar, quan les famílies puguin anar a votar juntes, quan esdevinguem un Estat de dret i sobirà de debò, sense coaccions des de Palau, quan cadascun dels nostres fills i filles heretin un planeta més net, quan Andorra es vegi a si mateixa menys dividida, aleshores serem capaços de mirar enrere amb orgull i dir que són aquelles eleccions del 2009 quan tot va començar a canviar.

Perquè serem capaços de desafiar el poder del diner, de les influències, dels oportunistes i desafiar-los per aconseguir quelcom millor. Aquesta és la nostra majoria. Podem unir treballadors i empresaris i les diferents forces representades a casa nostra per plantar cara a la crisi. Se’ns ha dit que no ho podem fer. Però allò que se’ns ha dit que no es podia fer, a mesura que passa el temps, canvia i es fa. Ens espera quelcom millor si tenim el valor d’anar a per totes per aconseguir-

ho. Ja hem canviat aquest país abans. Són aquest tipus de proeses que van portar les dones del país a demanar el vot, o la redacció i aprovació per referèndum de la nostra Constitució. Perquè junts, les persones normals i corrents, podem fer coses extraordinàries.

I us animem a fer-les amb els Verds d’Andorra. Som d’esquerres, moderns, som revolucionaris, però sobretot som casolans. No tenim diners, però tenim idees i il.lusió. Tenim un projecte nacional que té un aval important gràcies a la nostra trajectòria constant i seriosa. Es pot estar d’acord o no amb els nostres ideals, però tothom sap que som una força política decent, que no pretenem fer carrera política ni econòmica. Això és el que realment ens omple de satisfacció als meus companys i a mi. N’hi haurà qui trobarà que som beneïts, que la política és per fer això. Nosaltres, no obstant això, creiem que la política és per fer altres coses. I estem aquí per fer-les amb vosaltres. ¡Fem-ho!

© Març 2009 Jael Pozo
Veterinària i cap de llista dels Verds d’Escaldes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s