Preservatiu de l’Església

Preservatiu de l’Església

Juli Fernàndez Blasi

Secretari d’Organització

Partit Verds d’Andorra

Una vegada més, la jerarquia de l’Església Catòlica, encapçalada pel seu dirigent Benet XVI, ha omplert de polèmica tota la comunitat científica, el Fons Mundial per a la Lluita contra la Sida, també a d’altres institucions internacionals que s’ocupen de treballar per a l’eradicació d’aquesta greu epidèmia i, com no pot ser d’altra manera, moltes persones a les quals preocupa de debò la cruel realitat social de l’existència del VIH.

La indignació que he sentit per les declaracions fetes pel Papa durant el viatge a Yaundé –capital del Camerun– és tan gran que se’m fa difícil de pair i només voldria que l’Església –millor dit, els seus dirigents– reflexionés entorn a la següent qüestió: ¿la vida de les persones és menys important que el dogma religiós?

Trobo d’una manca d’ètica molt greu dir que l’ús del preservatiu no serveix per prevenir-ne el contagi i que només l’abstinència és l’únic remei per eradicar l’epidèmia. ¿Com poden dir això? Si precisament l’abstinència –que haurien de complir els treballadors i treballadores de l’estament eclesiàstic– ha estat motiu d’escàndols al llarg dels segles, precisament pel seu reiterat incompliment. ¿Com poden afirmar una cosa així?. Si científicament el programa de l’ONU relatiu a aquesta epidèmia (ONUSIDA) va declarar que “els preservatius són un component essencial per lluitar contra la malaltia”.

És tant absurd el remei de l’Església per fer front al VIH com irrealitzable, i aquí és on nombroses personalitats mèdiques i governs, així com organitzacions no governamentals, han titllat de contraproduents i d’irresponsables les paraules del pontífex, perquè precisament a l’Àfrica és on més afectats de la sida hi ha.

No és d’estranyar, si més no, que molts creients se sentin decebuts del camí que segueix la cúpula de l’Església amb afirmacions tan abominables que passen per alt una realitat que mata centenars de milers d’éssers humans i, per tant –en part–, els fa ser coresponsables d’aquesta tragèdia.

© 2009 Juli Fernàndez Blasi
Secretari d’Organització del Partit Verds d’Andorra i Membre del Consell d’Administració de la CASS.


Aquest article fou publicat per el diari El Periódic d’Andorra el dia 27 de març de 2009, en la secció La Finestra Oberta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s