Llei sindical (12/02/2010)

per Jordi March. Secretari d’ Organització del Partit Verds d’Andorra.

Desprès de més de 6 mesos de la nova legislatura, val a dir que quin mesos mes durs, des de el Partit Verds d’Andorra hem esperat que el Govern presentés al Consell General un proposta per canviar la llei sindical actual, donat que el Partit Socialdemòcrata, quan estava a l’oposició, va fer publica la seva disconformitat amb aquesta llei quan la va aprovar l’ antic govern lliberal.


El partit Verds d’Andorra sabem que per la crisi que estem patint és una època molt difícil per a tots i totes i el tema fiscalitat està absorbint moltes energies. Encara amb tots aquests assumptes sobre la taula, els Verds volem que el govern socialdemòcrata presenti aquesta proposta de llei al Consell General, tan aviat com es pugui, ja que podria evitar abusos, protegir millor als treballadors del país i equilibrar la balança entre l’empresari i el treballador.

Aquest equilibri es necessari ja que actualment la llei que tenim no serveix, en la practica, per a res. Des de que és va aprovar fins ara no s’ha pogut constituir cap més sindicat, únicament poden estar els sindicats de funcionaris, ja que el Govern o els Comuns han de respectar les lleis i no poden acomiadar una persona per pertànyer a un sindicat.

El problema és el sector privat ja que aquesta llei no protegeix els representants sindical com en els altres països de la Unió Europea, des de el Partit Verds d’Andorra, creiem important per el desenvolupament econòmic del país, que Govern presenti aquesta proposta al Consell General i, aleshores, veure quina força  política esta d’acord o no. Els treballadors i treballadores d’aquest país podran veure qui vota a favor dels drets dels treballadors i quina força es posiciona en contra i els seus motius. Qui està a favor de l’autentic desenvolupament del país i de la justícia social.

Sabem que actualment el nostre Cap de Govern, Jaume Bartomeu, està intentant fer pactes amb els altres partits amb representació al Consell General per poder aprovar el pressupost, pas molt important per poder tirar endavant el nostre país, però des de el partit Verds d’Andorra també considerem importantísim que la classe treballadora també tinguin uns drets laborals assegurats al país. Es tracta de establir un marc de convivència on tots, empresaris i assalariats tinguin clar els seus drets i obligacions. Andorra no pot entrar en la modernitat, no pot entrar en el segle XXI sense aquesta llei. Fora bo per tots i totes les persones del país que s’aprovés una llei sindical com la resta dels països que estan a la Unió Europea.

Es per això que el partit Verds d’Andorra anima al Govern a presentar la llei sindical que ens cal per al nostre país i demostrar a la població qui, de veritat, vol que aquesta proposta tiri endavant, per protegir els drets dels treballadors del nostre país.

El Partit Verds d’Andorra sempre ha reclamat que es creí un Ministeri de Treball i, sobretot, un Subsidi d’ Atur per les persones que es quedin sense treball, aquestes també són mesures importants per el país. I no únicament això, cal desenvolupar amb fermesa el Títol Dos de la Constitució, referent als drets socials. Tenim molta feina a fer!

© Jordi March

Aquest article va ser publicat per El Periòdic d’Andorra el 12 de febrer de 2010.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s