Demo-què???

Si el que diferencia la democràcia de les dictadures és que tothom té la possibilitat de dir la seva, de aportar quelcom,  jo em pregunto: quina es la qualitat d’aquesta democràcia nostra?.

Un bon instrument de democràcia participativa, seria al nostre parer, el funcionament en taules, on cada sector de la societat, podes dir la seva.

Si, però a condició que les decisions que allà s’hi prenguin, siguin vinculants.

També fora bo, que efectivament, tothom hi fos representat.

Des que es va iniciar l’actual legislatura, els  Verds, malgrat no obtenir representació, vam encarar amb optimisme la nova etapa.

Per això vam prendre contacte amb el govern, per oferir-li la nostra aportació des del nostre ideari; perquè creiem, que malgrat les divergències, tothom pot aportar quelcom.

Veiem  però, que malgrat la nostra postura d’acostament i de diàleg, això no ens ha dut enlloc.

Els Verds d’Andorra no tenim lloc en cap de les taules de treball de l’actual govern, i això no havia passat mai, en cap altre govern anterior.

Semblaria ser que, malgrat que la nostra ideologia es més propera a la de l’actual executiu, almenys sobre el paper, això signifiqui un distanciament encara més gran.

Això ens crea doncs molts dubtes  en quant a la capacitat d’aquest govern d’admetre aportacions o opinions externes.

De fet, ja sembla que, es treballi el que es treballi a les dites taules, tot estigui ja “dat i beneït”, i que les decisions estiguin preses per endavant.

Senyors, la democràcia participativa no anul.la la democràcia representativa, sinó que, l’enforteix i li dona més valor.

No n’hi prou en organitzar actes per commemorar el dia de la Democràcia, també cal començar a fer cas dels debats que ja estan al carrer, per avançar així cap a una democràcia de qualitat.

Espai d’opinió a Radio Valira 21-09-2010

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s