Jo no t’espero

La Ciutat-Estat del Vaticà, amb  una extensió de 0’439 Km quadrats, i una població aproximada de 900 habitants, es el país mes petit del mon, però amb una riquesa tal, que podria acabar amb la fam de molta gent del tercer mon.

El Cap del Estat Vaticà, Sr. Ratzinger, visitarà Santiago de Compostela durant 8 hores el pròxim 6 de novembre, amb un cost segons  les previsions de la Xunta de Galicia, de 4 milions d’ euros. El dia 7, el Papa es desplaçarà a la ciutat de Barcelona.

El cost total d’aquesta visita encara  es desconeix , però s’intueix  alt, i sobretot inacceptable per un estat laic, que s’ha vist obligat a rebaixar el salari dels seus funcionaris i dels treballadors d’empreses publiques, que ha congelat les pensions, amb prop de 5 milions d’aturats , i que a mes acaba de sofrir una vaga general.

Però segons la Confederació Episcopal  qualsevol visita del Papa es una gran inversió en la que tots guanyen. No se a qui es refereix quan parla de tots….

I sabeu de que ens parlarà el Papa durant la visita??Doncs, com no:
de la família!,ep!!, però de la familia tradicional , perquè  la Llei que permet el matrimoni entre persones homosexuals encara continua sent tabú

– de la importància de la vida(i  ja sabeu a que es resumeix pel senyor Ratzinger: preservatius no, dret a decidir de les dones, tampoc, llei d’interrupció de l’embaràs, ni parlar-ne!, píndola del dia desprès, i ara!!!,etc. etc…)

– de la unitat de la família(tornem-hi amb les families dites tradicionals…)

– i del “contacte” entre fe i cultura, consagrant la Sagrada Familia i potser atendre les peticions per fer sant a en Gaudi.

Potser ens deixarà algunes perles, com a les que ens te acostumats el portaveu de conferencia episcopal el Sr Martinez Camino:

“A Espanya en aquests moments no hi ha esposos i esposes. S’ ha pres el dret a tots els espanyols a ser esposos i esposes. la reforma del codi civil suposa la desaparició del matrimoni de les nostres lleis”.

“El cost de la visita del Papa es molt reduït si es compara amb el benefici que produeix. Sempre que viatja el Papa es un negoci, econòmic i espiritual, que gracies a Deu van junts.”

“Quants casos (de abusos a menors) hi ha hagut en la historia de la Iglesia a Espanya? Es conten amb  els dits de les dos mans, com a molt .Delictes així, es comprensible que succeeixin alguna vegada. Tots som pecadors y dèbils.”

Jo prefereixo de lluny ,escoltar i llegir les manifestacions al voltant  de la plataforma “jo no t’espero”,en contra de la vista del papa a Barcelona, i en defensa de la laïcitat.

I no em puc estar de donar-vos algunes declaracions d’aquest manifest ,ja que em semblem també adients per al nostre país:

* Que les creences religioses deixin de ser finançades amb diners públics.
* Que les religions deixin d’imposar els seus prejudicis morals a tota la societat.
* Que l’Església deixi d’obstaculitzar l’ús del preservatiu per prevenir l’extensió de la SIDA.
* Que els infants siguin protegits de la superstició i la irracionalitat.
* Que l’Estat deixi de promoure la caritat a costa de la justícia social.
* Que els actes i llocs públics deixin d’estar presidits per símbols religiosos.
* Que els representants públics deixin d’afavorir les confessions religioses.
* Que es respecti el dret de tothom a viure segons la seva condició sexual.
* Que es reconegui el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos.
* Que l’apostasia sigui un dret reconegut per la llei.

La defensa de la laïcitat,es la defensa de un conjunt de valors que comprèn la llibertat de consciència, l’autonomia de l’individu, la separació entre l’Estat i les esglésies de qualsevol signe, i la recerca de la justícia i del bé comú de tota la ciutadania. Malgrat això, alguns d’aquests valors són encara una utopia al nostre país perquè hi perviuen privilegis que afavoreixen a uns més que a altres, que promouen algunes creences determinades per sobre de l’interès general. Aquest fet resulta especialment preocupant si tenim en compte que aquestes idees, a més de conformar el món particular de cadascú, participen de forma activa i decidida en el debat polític per definir el model de societat que volem per a tots.

I en el cas d’Andorra   encara es mes important donat que des del Vaticà  elegeixen  un dels nostres representants….

Espai d’opinió de Radio Valira 2-11-2010

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s