Jo també faig campanya per l’Herrera

Jo també faig campanya per l’Herrera ,i pel Pané, i pel Boada, i per l’Hortensia Grau….De fet ha quedat clar que faig campanya per Iniciativa per Catalunya –Verds, em sembla…

Sempre he estat “politiquera”….

De fet soc dels que pensen que la política té una incidència directa en el dia a dia de qualsevol persona, fins i tot d’aquelles persones que se’n desentenen perquè no els hi interessa, perquè tots els polítics son iguals, perquè no serveix de rés, i un llarg etcètera de raons per a inhibir-se i deixar-se fer, i no responsabilitzar-se envers la societat que es cosa comú a tots.

A mi en particular la política m’ha marcat des de la infància. Sí no fos perquè els meus pares es van posar en política  i van defensar fa molts anys les polítiques del PSUC en una Espanya on governava Franco, i no haguessin tingut que marxar” per cames” allà per l’any 69 cap el refugi que significava Andorra, jo avui tindria probablement una vida molt diferent de la que gaudeixo ara.

Degut a aquests antecedents, entendreu que, tot i nomes estar dins la política activa des de fa poc temps, sempre he tingut un interès molt especial per aquesta. Sempre he seguit amb molt d’interès la política d’arreu però especialment la dels països veïns i en particular la catalana, ja que per origen i cultura hi tinc un vincle especialment estret.

També em sembla especialment agosarat pensar que podem viure tancats en la nostra política i que no te cap importància el que passi l’exterior, moltes de les polítiques que es decideixen arreu tenen una incidència directa o indirecta en el nostre país tant socialment com econòmicament.

Aquestes eleccions al parlament de Catalunya , van començar d’una manera molt especial. A principis de Novembre, vaig rebre una convocatòria per a substituir el President de la mesa electoral de Vandellos, poble on havia estat empadronada abns de tenir que renunciar a la meva nacionalitat d’origen, al obtenir la nacionalitat Andorrana, per anys de residencia, o com dic jo per avorriment ,ja que vaig tenir qu’esperar mes de 25 anys per a ser considerada “nacional” d’un país on he passat la meva vida sencera des de la infantesa.

Llegia l’editorial d´ un diari del país que comentava la vinguda dels partits que concorren   a les eleccions al Parlament de Catalunya on es parlava de interès aparent per part dels partits catalans envers els possibles electors residents a Andorra.

Jo penso que l’interès no ve només donat pels possibles vots esgarrapats aquí a Andorra, encara que sempre siguin bons a prendre.

I si des de Verds d’Andorra fem campanya per ICV  no es nomes  per les accions polítiques directes que aquests puguin tenir de cara a Andorra o de cara al Pirineu, sinó perquè nosaltres entenem la política de una manera global:

Crec que hem d’acabar amb la política de “que hi ha de lo meu?”, per passar a una política de “el que es millor  per a la majoria”.

Us puc assegurar que quan a mes tens la sort de compartir idees i moments amb algunes de les persones que conformen les llistes de ICV, encara et convences de lo important que es que aquesta formació continuï creixent a Catalunya. M’encanta quan al mati et trobes missatges personals d’en Francesc Pané al mur del Facebook, i es que com diu ell :”som petits, però transmetem un calor com a persones, que fa que et sentis en seguretat, en família”

És un fet que quan un partit es presenta a unes eleccions ho fa, en principi, per arribar a governar, com també ho és que si els resultats electorals no concedeixen a cap de les formacions polítiques la majoria absoluta només hi ha una manera de formar govern: pactant, ja sigui via coalició governamental, ja sigui acordant un suport extern i puntual.

Però el que cal tenir clar es que en els nostres sistemes electorals no presidencialistes, el que es tria es la configuració del parlament i en el nostre cas del Consell. Voler  tancar les eleccions a la única cara del candidat principal , es signe d’estretor de mires ,el que es tracta es buscar parlaments i consells amb una pluralitat de veus ,i una representativitat a la imatge de la societat.

Cap sistema polític és perfecte ni cap fórmula governamental és infal·lible, però alguns sistemes i algunes fórmules tenen menys riscos democràtics que d’altres.

Allò que ens convé ara és apostar per una societat l ecològica i socialment cohesionada, cosa que no significa anar contra ningú, i molt menys vol dir creure’s estar per sobre del bé i del mal. És, simplement, considerar que davant de la situació actual aquestes són les fórmules que ens poden permetre avançar més i millor com a país i com a societat.

I per damunt de tot creure’s que EL FUTUR NO ESTA ESCRIT, que entre tots l’hem i el podem escriure.

 

Espai d’opinió de Radio Valira 23-11-2010

2 pensaments a “Jo també faig campanya per l’Herrera

  1. Retroenllaç: Tweets that mention Jo també faig campanya per l’Herrera « espai_obert 2.0: el bloc dels verds -- Topsy.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s