Reflexions entorn a la Llei Electoral

Us he d’explicar una xafarderia:

Durant la diada de Sant Tomàs, pels passadissos de Casa La Vall, es va poder sentir el següent comentari: »Per evitar el bloqueig actual, el millor seria canviar la Llei Electoral, i fer-la com la dels Comuns: qui guanya obté la majoria… ».

Es diu el pecat però no el pecador….

Lleig,molt lleig.

Si el Consell General esta distribuït de la manera que esta, es perquè així ho han decidit els votants… I potser la voluntat era realment aquesta: posar  a prova als politics electes, per saber si son capaços de tirar endavant la feina que se’ls hi ha encomanat malgrat les diferencies… No en va, se’ls hi va omplir a tots la boca, durant la campanya electoral, de missatges de consens!

A tots ens ha tocat treballar, o tirar endavant un projecte amb companys que no ens « cauen bé », que no tenen les mateixes idees que naltros, que no tenen un projecte semblant …

Però, mira nena, si no t’agrada, canvia de feina, aquí esta la porta…

I us puc ben assegurar, que tal com esta el panorama laboral, ens mengem l’orgull i tirem endavant el que faci falta, i de la millor manera que podem.

Així doncs, semblaria lògic, que uns càrrecs electes, als quals paguem perquè tirin endavant el país, i que, a més, s’hi han presentat de manera voluntària, facin un esforç, ja que, ja voldrien tots els usuaris del Servei d’Ocupació estar en el seu lloc, i poder gaudir d’una feina en aquestes condicions…

Si no…. Tothom al carrer !

En quan a la Llei Electoral, i tant que caldria canviar-la! però potser no en el sentit,que deia  el nostre Honorable »pecador », si no per fer-la realment mes conforme al que es la realitat del país.

El Consell General ha de ser una imatge fidel de la seva ciutadania i en l’estat actual de les coses, la desproporció en el valor dels vots i el pes de les Parròquies ho impedeix, així com la proporció habitants-votants.

En quant a La Llei Electoral en les eleccions Comunals, potser que si tingues la certa proporcionalitat, de la que es gaudeix al Consell, no s’hagués permès mai , unes majories comunals amb les mans lliures per acomplir tots els despropòsits que ens han portat a la situació actual  de dèficit i desproporcions de totes les corporacions.

No es normal que les institucions comunals, amb el pes polític i econòmic que tenen en el model institucional actual, no gaudeixin d’un control democràtic amb cara i ulls.

Cal que una futura reforma posi les coses al seu lloc, els comuns han de ser òrgans de gestió, i la ciutadania es mereix que la gestió comunal estigui sotmesa a un veritable control democràtic.

En quant al Consell General….Ara sembla que s’adonen que no poden treballar i que tothom esta resignat a unes eleccions avançades. Això si, ningú sembla disposat a assumir la seva part de culpa.

El que mes em molesta es que, malgrat que si que s’ha treballat, aquest treball no llueix, ja que inclús els que han anat aconseguint feina, no se’n vulguin felicitar, no fos cas que se’ls acusés de col·laboració encoberta. No fos cas que de cara a aquestes possibles eleccions avançades aquesta sospita de col·laboració ens fes mal.

D’altres mentrestant, van per lliure, escudant-se darrere grans declaracions sobre la constitució, tant mirats en les maneres, sense mirar les seves pròpies maneres de fer les coses.

Diuen que es possible que les eleccions anticipades ens poden deixar un panorama semblant…

Jo només espero que cadascú que rebi als politics en el tant nostre “porta a porta”,els hi exigeixi explicacions, que recordi al rebre’ls , la situació que estem vivint, i que els hi estirin les orelles de manera a que, encara que tot quedi igual, els que surtin elegits siguin conscients de la gravetat del moment, de perquè estaran allà….

I no, lo dolent no es que la manca de majoria absoluta, lo dolent es la manca de cultura de negociació que patim en aquest país ,fruit de una llei electoral injusta, que dona mes veu als uns que als altres amb les circumscripcions parroquials, i que ens ha acostumat a això: repartir-nos el pastel abans de fer-lo , en compte de aprendre a confeccionar-lo  amb els ingredients i la proporció d’ingredients,que tots els elegits hi podrá aportar.

Espai d’opinió de Radio Valira 30-11-2010

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s