Baixar del burro


Canviar la Llei de la nacionalitat per poder obtenir-la als deu anys de residència, dret de vot als immigrants a les eleccions comunals, canvi en la Llei electoral, per donar més representativitat al Consell General i permetre un major equilibri de forces.
Aquestes havien estat les exigències dels Verds per seure a parlar de possibles pactes, fins al darrer congrés. En aquest es va aprovar una ponència, la PEPA (pacte ecològic per Andorra), on s’obria la via dels pactes a favor d’una Andorra més forta i sostenible.
Els Verds sempre hem estat contraris als pactes preelectorals perquè entenem que és una forma de repartir-se el pastís abans d’haver-lo fet, i sempre hem defensat els pactes postelectorals on la proporció de les forces ha estat definida pels vots de la ciutadania.
Ara bé, és cert que l’actual Llei electoral no afavoreix aquesta última possibilitat, i més aviat afavoreix la supremacia dels grans partits, excloent els partits petits. D’aquí el nostre interès per canviar la Llei electoral, per millorar la representativitat i la pluralitat del Consell i fer que aquest sigui a la imatge de la ciutadania d’Andorra.
I com que la feina s’ha de fer des de dins, sí senyors, volem ser al Consell.
Qui ha de ser la nostra parella de ball, en aquesta nova situació? Nosaltres no apostem ni per un ball individual ni per un pasdoble a dues bandes, sinó per una sardana que aplegui tota persona que vulgui treballar pel país.
Durant la legislatura en curs, s’ha evidenciat d’una manera molt crua la manca de cultura de negociació de la classe política. Els Verds som un conglomerat de gent que s’ha acostat a la política des d’orígens diversos: associacions ecologistes, associacions ciutadanes, altres partits polítics, podem assegurar, per tant, que dins del mateix partit hi ha un alt grau de discussió, de negociació, de consens, a l’hora de definir les línies ideològiques.
Des que es va evidenciar la manca de consens al Consell General, quan aquest va denegar al Govern l’eina principal de treball que és el pressupost, els Verds d’Andorra hem estat exigint a les forces del Consell que treballin els punts que els acosten, en comptes d’entestar-se a assenyalar les divergències. La situació econòmica i social del país així ho exigeix.
Per això creiem que ara toca ser tan raonables per treballar amb gent diversa uns punts molt concrets per permetre al país sortir del punt mort en què esta immers.
I això no significa arraconar les ideologies pròpies, sinó prioritzar punts d’encontre per permetre resultats eficients i eficaços.
Per a alguns, semblaria ser, això seria una baixada de pantalons, probablement ho sigui… Però en aquests moments crítics per al país toca baixar del burro, perquè si no ens quedarem tots en calces…
publicat a Punt de mira-Diari d’Andorra 17-12-2010

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s