Us volia parlar d’economia……


Em diuen que per a poder entrar al Consell General, hem de fer propostes de com encarrilarem  les polítiques econòmiques d’aquest país. He estat revisant el programa i us anava a fer cinc cèntims de totes les propostes econòmiques que portem els Verds, el problema és que quatre ratlles són poc espai per explicar-les, i us convido a llegir-vos el programa amb atenció…Us les anirem explicant durant els dies de campanya , o sigui que esteu atents….

Ara però, vinc de fer petar la xerrada,  o mes aviat de donar suport a una amiga, que està patint greus problemes familiars….També m’he estat llegint l’escrit que ens ha posat a la pàgina dels Verds del Facebook la Pepita. A més,  hem rebut la notícia del tancament dels Cinemes Moderns per manca de viabilitat econòmica, una entitat amb 69 anys d’antiguitat que ha patit també els efectes de la crisi i segueix el mateix camí de tantes empreses familiars que han hagut que tancar portes.

Tot plegat, em fa pensar que un dels problemes més greus que estan patint la SOCIETAT i l’ECONOMIA andorrana és la manca de COHESIÓ SOCIAL. Hem anat cadascú cultivant el nostre hortet sense preocupar-nos del veí. Mentre ens ha anat bé i tothom treia el seu benefici ningú s’ha preocupat d’Andorra. Ara és hora que cadascú de nosaltres s’impliqui per a reestructurar aquesta societat nostra tan malmesa. Hem d’assumir tots la responsabilitat social que ens pertoca, ciutadans, administracions  i empreses. Per  això ens hem de comprometre tots , hem de crear il·lusió, no podem obviar a tots els que al costat nostre ho estan passant malament.

L’estat ha d’ésser el garant del desenvolupament equilibrat de la societat i del benestar, ha de permetre una distribució més equitativa de la renda nacional i de la riquesa en el país en el qual vivim , però cadascú de nosaltres hi haurà de posar el coll.

Per això quan us vinguem a veure els polítics no us acontenteu amb promeses….Exigiu-nos, i  oferiu-nos el vostre COMPROMIS.

Andorra sortirà de la crisi quan tots i cadascú de nosaltres s’impliqui en aquest COMPROMIS PER ANDORRA.

Fem-ho!

 

Antonia Escoda

Article d’opinió del Diari d’Andorra 21-03-2011

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s