Aquella cosa

Antònia EscodaJa hi som, ja estem en campanya… Tot i que francament jo tinc la sensació que fa més d’un any que hi som, «en campanya». Fa un any que ja es va desestimar el primer pressupost d’una legislatura que va començar sense una majoria absoluta i sembla haver continuat a empentes i rodolons….

Dos anys sense pressupost, dos anys de crispació i d’espectacles al Consell General, desvirtuant així la voluntat dels votants i que ens han abocat a unes eleccions anticipades. Unes eleccions que suposaran un cost inacceptable per a les arques de l’estat.

Perquè hem de tenir clar que el cost de la campanya a raó de 10 euros per vot serà assumit per l’estat i doncs per tots nosaltres, fet que em sembla trist i car per un país que fa dos anys que està sense pressupost. Així, com diu l’amic Nino ara, ja es pot demanar aquella cosa: el VOT

I aquí estem tots a la carrera per assolir el màxim de vots possible. Els uns amb ànim d’aconseguir trobar-se en posició de governar, els altres, els que encara ho hem de demostrar-ho tot, amb voluntat de poder guanyar-nos un lloc al Consell per així poder incidir i deixar empremta en les lleis.

I tots som igual d’importants, si creiem en una altra manera de fer política, en una política basada de debò en el diàleg, en l’intercanvi, en les concessions, en uns ideals, perquè ningú no té la veritat absoluta, perquè les millors decisions són aquelles que costen més de prendre i que són fruit de negociacions. I és que, malgrat que ens vulguin vendre el contrari , el futur no està escrit, l’hem d’escriure entre tots, perquè la història no es torni a repetir.

Aquesta història tossuda, que fa que, malgrat les lluites, les batalles, tornin els mateixos de sempre, els cínics, els oportunistes, els que provoquen les crisis, els que prometen la lluna sense comprometre’s, els que perden la seva identitat per voler fer com els altres…..

Per això ara la lluita és per a tornar a generar il·lusió, perquè la ciutadania torni a creure en la política i en els polítics i ara és el moment de demostrar-li que entrar en política és adquirir un compromís, un compromís amb el país. Que una part de la crisi no és només culpa nostra? Possiblement, però la culpa la tenim a l’afrontar-la de manera partidista i sectària. Per fer front a la crisi, el que necessitem és una societat cohesionada, no podem continuar tots cultivant el nostre hortet i assedegant el del veí.

Els Verds un any més presentem un programa, on la base de les polítiques és la solidaritat de la mateixa societat, perquè la reactivació econòmica també dependrà del nivell de benestar de la ciutadania. Convidem tothom a il·lusionar-se i a no deixar-se portar pel fatalisme a moure’s per intentar canviar aquesta inèrcia a la qual estem sotmesos.

Rebel·la’t i vés a votar ! Sempre ens has donat la raó… ara vota’ns. Vota en Verd o tornaran els mateixos de sempre… Verds al Consell!

Fem-ho!

© 2011 Antònia Escoda
Presidenta Partit Verds d’Andorra

MES ANDORRAPublicat per el diari Mes Andorra en la secció Cartes dels lectors del dia 23 d’abril de 2011

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s