L’EUROPEÏSME VERD

«La comprensió del passat ens ha de donar una major claredat de visió del futur»Verds al Consell


Josep Mas MagallonEls Verds D’Andorra sabem de la importància de defensar la nostra realitat de país amb les seves particularitats i idiosincràsies. Considerem el que som i hem sigut com un element en continua revalorització que ens caracteritza amb una manera de fer i actuar catalogada com a única. Hem sobreviscut als continus balancejos de la història amb una reafirmació identitària que ens ha permès fer-nos a nosaltres mateixos amb la convicció del qui creu amb una dimensió que està per sobre del que un pot realitzar com a individu. Però la nostra història no s’ha forjat estant exclosos de l’exterior, ni mai  hem pogut subsistir, exclusivament, dels nostres propis recursos.

Potser que en moments de la nostra crònica hem estat més hermètics, més reclosos en el que ens reportava la nostra pròpia convivència; evidentment que també es va poder tirar endavant  amb els sacrificis que va comportar aquella situació de no estar amb més relació amb el que venia de fora. No diria que cap època és més alliçonadora en el sentit del que s’ha de fer o no s’ha de fer però el que sí diria és una cosa: la comprensió del passat ens ha de donar una major claredat de visió del futur .

Pels Verds creiem que estem en un punt en que la nostra visió ha de traspassar fronteres, potser ja no tindrem aquells guardians que ens impedien el pas amb aquelles exigències tant taxatives a nivell fiscal però primer haurem de complir amb alguna cosa de les que ens demanen. Complim-les!!! Això sí, amb igualtats d’oportunitats per ambdues parts. El benefici mutu és la riquesa que ens pot aportar un mercat de 495 milions de persones. No hem de perdre les nostres especificitats, però sempre i quant la quina vulguem conservar (em refereixo des de un punt de vista econòmic) no perjudiqui arreu de les nostres limitacions geogràfiques.

Nosaltres pertanyem als Verds Europeus, considerem la nostra participació dins aquesta agrupació de partits com un punt de posicionament a nivell internacional que ens assimila a la resta de concepcions de polítiques Verdes europees. Això ens dóna molta més força, consistència, credibilitat, projecció, oportunitats…, tot una serie d’aspectes positius que és exactament el que podria obtenir Andorra si mirés definitivament cap a Europa. Ja no podem retardar més el procés de més amplia obertura perquè el que hem recorregut ja no té retorn. No ens perdrem de cap de les maneres i si més no estarem traçant un nou camí, amb alguna penúria, sí, però amb moltes més satisfaccions.

En definitiva, NO ESTAREM SOLS.

© 2011 Josep Mas Magallon Vicepresident del partit Verds d’Andorra i Candidat a la Llista Nacional

El Periòdic d'AndorraPublicat per el diari El Periòdic d’Andorra del dia 30 de març de 2011

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s