El fil conductor

Verds al ConsellFa pocs dies rebíem la fantàstica notícia de la victòria dels Verds d’Alemanya en un dels estats més importants del país. Un de cada quatre votants va donar suport als ecosocialistes, amb uns resultats fins i tot millors que els dels socialdemòcrates alemanys. No podia haver estat més oportú. Per a nosaltres, és una alenada d’aire fresc enmig d’una campanya electoral força escalfada.

Joel Sàmper

El desastre nuclear del Japó ha reobert de forma ineludible el debat sobre l’energia atòmica. Angela Merkel es va veure obligada a ajornar la seva decisió sobre la moratòria de les nuclears. De fet, l’estat de Baden-Württemberg, on els Verds han obtingut la victòria, havia estat feu dels democratacristians de Merkel des del 1953. Penso que aquests fets no són casualitat i responen a una preocupació creixent sobre les qüestions mebiambientals dins la societat. I és que cal recordar que el medi ambient és una qüestió transversal: afecta l’economia, el turisme, la mobilitat, la sanitat i, sobretot, les nostres futures generacions.

Recordo la primera manifestació a la qual vaig participar, a Andorra. Va ser fa molts anys, i era una concentració antinuclear suscitada per un debat sobre l’energia atòmica a França. En aquell moment per a mi va ser molt trencador ser partícip d’una manifestació en un país on això no era precisament habitual. Si ens pensem que els riscos nuclears no afecten Andorra, anem molt errats. I és que, a banda de les mateixes centrals nuclears, la gestió dels residus, el transport i els cementiris nuclears suposen un problema important, no només en l’àmbit mediambiental, sinó també, i especialment, en l’àmbit social.

Molt sovint, l’ecologia és el fil conductor de moviments ciutadans que s’organitzen per donar resposta a la manca de cultura democràtica i posar fre als abusos de poder. El nostre partit va néixer des de la cultura de la sostenibilitat, però aquest no és el nostre únic objectiu. En poques paraules, defensem unes institucions amb qualitat democràtica, una societat justa i moderna, i una economia redistributiva.

Els Verds d’Andorra veiem en la victòria dels nostres amics alemanys un missatge molt clar: el canvi és possible. Ningú pot menysprear la tasca duta a terme pels partits ecosocialistes; la tenacitat i l’esforç finalment donen els seus fruits. Possiblement en les anteriors eleccions hi va haver una onada de vot útil que ens va perjudicar. No obstant, aquesta vegada només hem presentat llista nacional, deixant l’elecció de la llista parroquial a la consciència de cadascú. Podem entrar al Consell General; aquest és el nostre objectiu. Si ho aconseguim o no dependrà de tots i cadascú de nosaltres el dia 3 d’abril.

© 2011 Joel Sàmper Candidat per els Verds d’Andorra Llista Nacional

El Periòdic d'AndorraPublicat per el diari BONDIA del dia 31 de març de 2011

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s