Les regles del joc democràtic.

Per tercer cop en la nostra història els Verds ens presentem a unes eleccions al Consell General. Coneixem els procediments que cal seguir per presentar una candidatura i els complim, però alguns aspectes sempre ens sorprendran. La nostra manera de fer és diferent de la d’altres partits i ens caracteritzem per no fer el porta a porta, per tenir un pressupost petit, adaptat a les nostres possibilitats i a la nostra butxaca, que ens permeti arribar als electors sense deure res a ningú i amb la consciència tranquil·la perquè farem net. Una altra característica nostra, que potser també ens diferencia de la resta, és que tenim molt clar el joc democràtic. Nosaltres som conscients del suport que podem arribar a tenir, evidentment que intentem convèncer els electors que votar-nos és la millor opció pel país perquè defensem unes idees ens les que creiem des de fa molt temps.

Aquest cop vam haver de córrer per poder confeccionar la nostra candidatura en el sentit que les eleccions es van convocar molt ràpidament, si bé feia temps que s’intuïen i vam haver de mobilitzar tots els esforços per aconseguir les signatures de suport. Quin va ser el nostre discurs per aconseguir-les. Com més serem més riurem? No del tot, però sí que vam demanar el suport a persones que sabem defensores de la democràcia, tot i que no obligatòriament properes a nosaltres políticament parlant. Quina ha estat ara la nostra sorpresa quan a algunes d’aquestes persones se’ls ha dit: només et demanarem el vot territorial, ja que donat que has signat la candidatura dels Verds, a nivell Nacional els votaràs a ells.  No creiem que signar una candidatura representi una adhesió automàtica, sinó simplement una aposta per la pluralitat democràtica.

Hi ha persones que no han entès que un demòcrata és una persona que lluita perquè totes les opcions puguin expressar-se, fins i tot les contraries a la pròpia.

Signatures que haurien de quedar en la privacitat són airejades per militants de partits contraris, sense cap consideració per la llibertat de consciència.

En aquest sentit encara ens queda molta feina per fer: despolititzar les meses electorals, donar el protagonisme a la ciutadania, allunyar els politics dels comuns, assolir reformes considerables en la llei electorals…

© 2011 Marta Escoda Militant Partit Verds d’Andorra i presentadora de la candidatura.

El Periòdic d'AndorraPublicat per el diari El Periòdic d’Andorra del dia 1 d’abril de 2011

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s