Anem bé …..o no?

Per tercer cop en la nostra història els Verds ens  hem presentat a unes eleccions al Consell General. La nostra manera de fer és diferent de la d’altres partits i ens caracteritzem per no fer el porta a porta, per tenir un pressupost petit, adaptat a les nostres possibilitats i a la nostra butxaca, que ens permeti arribar als electors sense deure res a ningú i amb la consciència tranquil•la perquè farem net. Nosaltres som conscients del suport que podem arribar a tenir, evidentment que intentem convèncer els electors que votar-nos és la millor opció pel país perquè defensem unes idees ens les que creiem des de fa molt temps.

Suposo que a  mes de 24h de conèixer els resultats electorals, s’espera dels que hem participat a aquestes eleccions, una valoració, un anàlisi de la situació….

No puc mes que fer-vos una valoració molt personal , ja que no ens hem reunit encara , el conjunt del partit per a fer-ho.

Aquest any no tenim  cap urgència donada pel resultat….

I es que de nou, hem quedat lluny de poder assolir l’anhelat conseller….No ens hem de preocupar de formar govern, ni tant sols de corregir una derrota estrepitosa…

La meva part mes practica em diu que els resultats son una nova derrota, que no hem avançat, que continuem amb els peus al carrer, i sense haver assolit els objectius. El nostre percentatge de vots ens fa córrer   un cop mes el risc de ser ignorats, de desaparèixer inclús….

Però  em coneixeu, soc optimista de mena …..

Davant la victòria aclaparadora de Democrates per Andorra, i el correctiu important que han rebut tant el Partit SocialDemocrata com Andorra Pel Canvi, no puc deixar de pensar que els nostres resultats han estat mes que correctes. Aquestes forces han estat literalment escombrades, en canvi hem resistit, sense perdre ni un punt, hem millorat en les parròquies  mes dures per a nosaltres , en canvi hem afluixat en les mes poblades….

Hem fet una campanya genial: amb un equip cohesionat, còmplice i solidari, amb un pressupost d’anar per casa, amb els millors amics com assessors…i  això sense retrocedir d’un pam .Hem aconseguit multiplicar-nos durant 12 dies, els uns demanant vacances els altres sacrificant la seva pròpia feina…..Però al final  , hem aguantat!! I Per damunt de tot , el que també ha aguantat es el moral de les tropes. Sabem que la carrera és llarga. Tardarem però  no tenim cap dubte de que. tard o d’hora, arribarem.

Hi ha una onada de “dretització” que en temps de crisis econòmica s’aguditza. El Neoliberalisme es fa fort però esperem que algun dia es pugui capgirar. Per això la nostra veu continua sent necessària per defensar els més febles amb polítiques verdes  i d’esquerres

I per animar-nos hem de pensar en els èxits assolits pels Verds alemanys  recentment, així com la pujada a França d’Europe-Ecologie-Les Verts. Si ho somniem , ho aconseguirem…Els passos han de ser ferms , sense presses.

 

En quant a la valoració dels resultats de les altres formacions….Us en deixo el gust, ja que jo me’n veig incapaç en aquests moments. I dubto francament que cap de les altres formacions que van participar a aquests comicis, a hores d’ara sigui conscient de l’abast dels resultats.

La llei electoral que tant denunciem els Verds, ens ha deixat un Consell amb un domini aclaparador d’una sola força que s’ha endut totes les parròquies…..Tant de bo tinguin molts encerts, en aquesta brutal responsabilitat que se’ls hi ha imposat.

 

Espai d’opinió de Radio Valira  05-03-2011

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s