El govern dels millors.

Mentre arriba el dia de la constitució del nou Consell General aquí a Andorra anem  fent pronòstics sobre quina serà la configuració del nou Govern. Ja s’han esvaït  els dubtes sobre qui seran el Sindic i Sub-Sindic, el presidents dels dos grups parlamentaris, la inclusió o no de Unió Laurediana al grup parlamentari de Democrates per Andorra. Ja se sap també que Jordi Cinca anirà juntament amb Toni Marti al Govern, i anem fent diferents porres a veure qui seran els nous ministres. Això si ja ens han avisat que serà un govern curt en nombre de ministres, 6 o 7, i que serà el dels millors, els mes preparats….Com es costum ara toca deixar-los els cent dies de gracia..

A qui si que se li han exhaurit els primers cent dies de govern , es a un altre “govern dels millors”, el del senyor Artur Mas al capdavant del govern de la Generalitat , que en una de les darreres compareixences  va dir,  “si algú té solucions màgiques que les doni”, en un exercici retòric, perquè tothom, sap que no hi ha solucions màgiques. Però  que el que si que hi ha son solucions mes o menys  justes, i que si un govern té ganes d’escoltar i té un mínim de sensibilitat social hauria, com a mínim, d’escoltar-les.

Els primers cent dies del Govern del senyor Mas , s’han desvetllat  com  cent dies de retallades a tots els nivells. Retallades en la recaptació d’impostos, amb l’eliminació de l’impost de successions. Retallades en la sanitat publica amb nombroses plantes tancades als hospitals públics de Catalunya,amb un conseller de Sanitat que aconsella als ciutadans que es facin d’una mutua. Retallades en l’ensenyament, amb escoles senceres en barracons o sense pressupost per a pagar-se la calefacció durant l’hivern, i en canvi una Conselleria d’educació que amplia les escoles concertades, escoles concertades on es separen els nens de les nenes. Desmantellament de l’Estat del Benestar en favor de l’Estat dels Benestants.

Acceptar rebaixar impostos als més rics en temps de crisi com l’impost sobre successions dóna l’ impressió que  hi ha més gent que espera cobrar una herència milionària que no pas haver d’anar al metge de capçalera o necessitar atenció hospitalària. El més ridícul de tot plegat és que, segons informa Público en base a dades de l’Agència Tributària de l’any 2008, “els ciutadans que aquell any van rebre herències superiors al milió d’euros van ser 526”. L’acompliment de les promeses electorals va mes enllà d’aniquilar mesures preses pel tripartit com els 80km, que ara per causa d’un miserable anticicló casi els fa repensar. Es poden veure els efectes d’aquests regals en forma de  menys educació pública, menys sanitat pública i menys seguretat . El Govern podria, abans de retallar drets, retallar la despesa més supèrflua i la que no afecta a la vida quotidiana de la gent, a part de deixar de costat aquesta actitud d’arrogància que fa que no escolti a ningú ni escolti cap de les propostes que es plantegen . El Govern dels millors, vol dir potser que es el dels que estan per sobre del bé i del mal??

Parlant d’herències sempre m’ha sobtat aquesta tendència a fer passar el patrimoni per davant de tot, en tot cas el patrimoni material…

Jo dels meus pares , ja la vaig cobrar fa temps , la meva herència: amb estimació, amb educació.. I de fet en continuo gaudint en el present.

Em fa pànic pensar que als meus fills , els hi pugui deixar mes un cop morta que ara en vida. Us  puc assegurar que el bé mes preciós de uns pares al fills es la seva presencia, aquell suport en el dia a dia, les paraules de reconfort, els ànims, l’espatlla on plorar, l’experiència i la saviesa, l’amor.

Els meus pares , diuen ells mateixos, que son rics: son rics d’haver ajudat a créixer i a formar-se els seus fills, els seus nets…De rebot doncs també soc rica… I d’aquella riquesa que no paga impostos, que no es deteriora, que no et fa patir per por que te la prenguin.

 

Espai d’opinió de Radio Valira 11-04-2011

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s