DSK

Per a fer front als sondatges que preveuen una presencia del Front Nacional de Marine Le Pen al segon torn de les eleccions presidencials del 2012 a França, han sorgit dos corrents d’opinió que defensen la presentació de un sol candidat de manera unitària per a tota l’esquerra a França. S’anomenen : « l’appel du 21 avril » i « 2012 : des primaires pour toute la gauche ».La idea de tots dos es de celebrar unes eleccions primàries entre les forces d’esquerra per a anar ja des del primer torn amb un candidat únic a l’elecció presidencial. El primer corrent sorgeix de les files del PS Francès , dins la lògica del vot útil fins al final, el segon, ve de l’anàlisi dels problemes de la societat <Francesa que sembla afavoreixen aquest acostament cap a les idees del Front Nacional: atur de llarga durada, “cités” convertides en guetos, fracàs escolar, condicions de vida cada cop mes degradades, que fan que s’instauri una guerra de pobres, contra els mes pobres que ells mateixos.
Un dels problemes que hi veig, i no dels menys importants, es que aquesta degració de les condicions de vida que s’esta vivint arreu d’Europa, es fruit de les polítiques d’austeritat, de privatitzacions, de destrucció dels serveis públics i de la protecció social. I , mireu per on, aquestes polítiques les estan aplicant no només governs de dreta, sinó també, partits socialistes com es el cas a Grecia, Portugal o Espanya. De fet a més, aquestes polítiques estan promogudes per el FMI, que avui encara, te al seu capdavant el possible candidat socialista!
Plantejant-ho d’una altra manera, qui pot creure que un programa com el del PS Francès que presenta polítiques poc diferents de la UMP, pot fer front al Front Nacional, que esta emprant un perfil anti-sistema, que pretén representar els assalariats, els aturats, els habitants dels barris populars, i els joves…?
Al contrari de l’objectiu perseguit, unes primàries dins l’esquerra amb un únic candidat, deixarien al Front Nacional com a única encarnació de la ruptura.
Ara per postres, Strauss-Kahn que era considerat com el principal favorit per guanyar les pròximes eleccions presidencials franceses ha estat detingut i acusat per la policia de Nova York acusat de cometre una agressió sexual .No ho tenia fàcil per a guanyar les primàries dins del seu propi partit, però ningú dubtava que si ho aconseguia podes plantar cara a Sarkozy.
Una agressió sexual es quelcom més que un error, en el cas de que l’acusació es converteixi en processament. La premsa francesa ja no l’anomenarà més “el gran seductor”. En els propers mesos, ja no tindrà que preocupar-se per el sistema financer internacional o per les primàries dels socialistes, sino por no sofrir un encontre desagradable en una presó de Nova York.
No em digueu que no te la seva gracia: Strauss-Khan detingut per voler fer a una cambrera el que es fa des del FMI a tot el mon (menys a Wall Street)!
Aquests son els qui governen el mon, els que donen lliçons de comportament, els que jutgen a les persones en funció de les seves possessions, els que condemnen als desafavorits.
Al sorgir la noticia, fan gracia les reaccions diverses que es poden llegir a internet. Hi ha qui diu que tot es fruit d’ una conspiració de Sarkozy per treure’s del davant un adversari molest . També hi ha qui defensa que només es un “mujeriego”, com tants altres, com a bon francès i bon candidat a president de la República; no en va l’antic president Chirac en alguns cercles era anomenat "3-minutes-douche-comprise", i Nicolas Sarkozy es considerat un “bad kisser”….
Ja al 2008, es va acusar a Strauss-Khan d’assetjament sexual a una treballadora del FMI, i va ser ella que va haver de deixar la feina…
En fi semblaria que tot plegat l'afer DSK no hauria de preocupar al PS francès, Berlusconi campa per Itàlia amb tota tranquil•litat, i si mirem cap al sud veiem que els afers de corrupció , de faldilles, o altres , tendirien a donar als líders polítics, més vots que una imatge incorrupta…
Deu ser això lo de la eròtica del poder….

Espai d’opinió de Radio Valira 17-05-2011

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s