Decebuda


Ahir em vaig haver de posar la brusa aquella , la de :”al mal tiempo , buena cara”. Aquella que fa que tothom et digui que “guapa estàs” i que amaga el teu estat d’ànim, de decebuda, d’indignada, d’emprenyada. Potser encara no havia acabat de pair del tot el resultat de les eleccions d’aquí a casa. Potser , els moviments de protesta a Espanya de la darrera setmana , m’havien creat unes expectatives que no s’han acomplert…
Bé, els partits a qui jo hagués donat suport en cas de votar a Catalunya, es van mantenir i van consolidar la seva presencia al panorama polític; com nosaltres mateixos….
Però, que voleu que us digui, ja fa dies que veig amb ulls perplexos com la dreta es va fen forta a tota Europa. Però el cas es de quina dreta estem parlant….Arreu d’Europa , encara es diferencien clarament, la dreta clàssica , i l’extrema dreta, per la manera que uns porten el discurs xenòfob molt més enllà, i els altres tímidament van llençant mesures per no deixar-se prendre aquest electorat colpit per la crisi econòmica i financera, i que busca culpables, a qui atribuir, la seva misèria creixent.
Bé doncs a Espanya ja els tenim aquí també. Aquí , la dreta dita clàssica no utilitza disfresses, i partits declaradament xenòfobs com Plataforma per Catalunya, no els hi fan ombra. I es que, els del PP, no es que siguin massa subtils, ja que a poblacions com Badalona i Castelldefels, han guanyat, jugant precisament aquesta carta , la de la xenofòbia: primer els de casa, lo qual pressuposa que els de fora son els que porten la responsabilitat de tots els mals. Ep , però ells son demòcrates, i alcen aquesta bandera volent negar a tot una part del poble basc el dret a elegir els seus representants, sota l’acusació de ser presumptes terroristes. Ells que tenen a les seves files, antics responsables del regim dictatorial de Franco, i que han signat penes de mort… Ells que tenen en les seves llistes electorals imputats en causes per estafa ,per prevaricació, per utilització de fons públics a fins personals o del seu propi partit.
Convergència i Unió a anunciat que de cara als ajuntaments , els seus càrrecs electes tenen llibertat per a pactar amb tots els partits menys amb Plataforma per Catalunya. Però i el PP??, Es cert que ja han pactat altres vegades , inclús a nivell del Govern Central. Al País Basc es parla de pactes per impedir que governi Bildu als ajuntaments…Que visqui la Democràcia!!!
Mentrestant al carrer continuen les acampades dels indignats. Es més es van estenent per tota Espanya, i també s’estan encomanant arreu d’Europa i del mon. Bé , m’agrada. M’hauré d’empassar les meves pròpies paraules quan deia que només érem capaços per mobilitzar-nos per partits de futbol. Amb algun retret però. Quan llegeixo els manifests que han anat publicant les assemblees de les acampades m’ha sobtat retrobar les mateixes reivindicacions que fa temps que porten al seu programa partits minoritaris com Iniciativa per Catalunya –Verds, com Izquierda Unida, i d’altres..
Com es doncs que continuem en el camí cap el bipartidisme?
Esta molt be expressar la indignació, la decepció envers els polítics que estan als llocs claus. Però, com és que eleccions darrere eleccions, tornen els mateixos?
Potser es que la gent vota amb el fetge en compte del cap, i mentre els progressistes twitegen , acampen, i prenen les places, la dreta va a votar.
No entenc com consentim el salvament de la borsa , dels bancs , de l’estat, a canvi de una degradació de les condicions de vida de la majoria. M’agradaria recordar que ni les agencies avaluadores del sistema financer, ni els quatre banquers que manen el mon, no han estat elegits, encara que si els elegíssim amb la mateixa cura que elegim els governants, tampoc no avançaríem gaire….
La cobdícia d’alguns ha portat el planeta a la bancarrota, econòmica i ecològicament parlant, amb una filosofia de vida del viure per a tenir o per a guanyar, en compte de viure per viure.
Jo, crec que el que val la pena, es viure per a fer el que et dicta la teva consciencia, no nomes per guanyar.

Espai d’opinió de Radio Valira 24-05-2011

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s