Estratègies electorals

Canillo, 794 electors a les darreres eleccions generals, podria ser una opció clara de colonització per part dels Verds.

Fent un càlcul ràpid, si els 520 votants dels Verds en les darreres eleccions generals, s’inscriguessin al cens electoral de la Parròquia de Canillo, i per descomptat votessin la candidatura dels Verds, això ens donaria clares opcions a guanyar el Comú de la Parròquia de Canillo, o de ben segur garantiria un resultat mes que ajustat.

Així doncs , en compte de lamentar-nos elecció rere elecció que la Llei Electoral no afavoreix a les forces minoritàries, tindríem l’ocasió d’entrar en una corporació, i ull, no qualsevol, la primera Parròquia per ordre protocol·lari!

Quina jugada magistral , aprofitar la llei electoral que sempre hem denunciat per a fer la nostra primera entrada triomfal en les institucions!

Ara només toca negociar amb Mossèn Ramon de Canillo, per a veure si podríem allotjar , tota la família Verda a AINA.

Ara bé, fora bromes!

Ja tenim data d’eleccions comunals, i pel que intueixo ,ja fa temps que uns i altres estan movent fitxa a la vista d’aquests comicis. La gran incògnita, davant uns resultats que tothom dona com una continuïtat del anomenat “Tsunami taronja”, serà la configuració de les diferents llistes parròquia per parròquia. En principi només podran repetir candidatura els consols d’Ordino, i d’Andorra la Vella. Si En el cas d’Ordino ja sabem que els Consols actuals hi tornen, a Andorra la Vella les coses estan mes complicades després de la sortida de Rosa Ferrer del PS. I a Encamp qui agafarà el relleu de Miquel Alis ,després que el seu delfí designat també hagi abandonat les files del PS. Qui estarà disposat a defensar l’herència del PS? A Escaldes, qui serà el guapo que aixecarà el repte d’assolir uns resultats de la magnitud del Tsunami Marti? L’electorat li tindrà en compte a DA, l’immobilisme i el clientelisme amb certs sectors de la societat, des que es al Govern? I els eterns outsiders, APC, RD, els Verds, o els grups comunals que puguin ressorgir, quin paper hi tindran ?

En fi , com diria la Noe, que tot esta molt complicat….

I ara, que ens oferiran ¿, Quina serà la tònica d’aquesta campanya?

Se’m fa molt costa amunt aguantar una campanya en clau de problemes de campanar. El que s’intuïa ara fa 4 anys, la crisi instal·lada, l’aturada de la construcció, la instauració de l’atur i l’amenaça de les retallades, han fet mes evidents uns problemes estructurals, que ningú llavors (menys els Verds) va voler afrontar. Ara tothom té clar que cal revisar les llei de transferències, competències i finances comunals. Enmig dels caos particulars que ha evidenciat la crisi global, les candidatures ja no podran fer propostes només basades en la gestió pròpiament parroquial. S’obre un període de reflexió obligatòria sobre el futur en conjunt del país, i els genets solitaris no nomes es posaran en perill ells sinó també a la resta…Aquestes eleccions han de marcar un punt d’inflexió en les polítiques comunals, oblidar-se del “que hi ha de lo meu”, i fer realitat allò de “no es tracta de la teva parròquia, es tracta del teu país”.

Tant de bo enmig de la febre de la precampanya, hi hagi realment una reflexió seriosa, i no ens calgui donar-li un bon mal de cap a Mossèn Ramon….

Espai d’opinió de Radio Valira 20-09-2011

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s