La revolta de les granotes

És curiós que, havent estat quinze dies sense participar en aquest programa, en compte de tenir moltes coses a explicar o a analitzar, més aviat sóc víctima d’una sequera mental preocupant.

Deu ser la ressaca d’aquests dies festius.


Antònia EscodaCercant inspiració, he tornar a visitar els arxius de les meves opinions antigues, i m’he adonat que el que us diria avui seria molt semblant al missatge en què us desitjava un millor 2011….

Però no serà així, no.

Aquest any passat diria que ha estat ric en esdeveniments a Andorra i arreu..

Però tot segueix igual…

A Andorra tenim un nou Govern, tenim nous Comuns…

Però tot segueix igual. La gent continua perdent els seus llocs de treball. Les empreses i les famílies cada cop tenen més dificultats. Hem assistit a quinze dies d’una obscena i obsessiva febre de consumició… Sembla mentida, que farts de menjar i de posseir durant tot l’any, encara ens quedin ganes de menjar, gastar, comprar….

Qualsevol diria que el món s’acaba!

A la resta del planeta, hem assistit expectants a l’esclat de les revolucions a alguns països Àrabs, la primavera Àrab li diuen… Obama ha anunciat que els Estats Units es retiren definitivament d’Irak… Els alts mandataris financers mundials han aconseguit substituir els governs electes Europeus per tècnics formats en la seva mateixa escola… En el tram final de 2011 assistim al despertar de l’ Hivern Rus…

I no obstant tot segueix igual. La crisi provocada per la desregulació financera generalitzada continua. Els gran països exportadors d’armes continuen sense vergonya armant amics i enemics. Una part del mon mor de malalties degudes a la sobrealimentació, mentre l’altra es mor de fam.

Continuem embrutint-nos, mirant programes brossa a la televisió.

De les notícies ens crida l’atenció els problemes de faldes dels polítics, acceptant amb resignació, que les coses son així… Total, qui mana son les entitats financeres, ells si que en saben…

La revolta de les granotesSi en una cassola plena d’aigua bullint hi tirem una granota, aquesta saltarà tan bon punt l’aigua calenta li toqui la pell, salvant-se així d’una mort segura.

Si en una cassola d’aigua a temperatura ambient hi posem aquesta mateixa granota i anem fent pujar la temperatura fins que l’aigua bulli, l’animal anirà acostumant-se a l’augment de temperatura fins que mori per l’efecte de la calor.

Doncs no, no vull ser una granota més!

Admeto que el 2011 és un any per oblidar… Crec però, que si que ens ha deixat una llavor important:

Els nostres avantpassats ja la pressentien….

Diuen que de fet, els primers monument megalítics es van edificar per a celebrar la seva arribada.

Els astròlegs de la gran Babilònia la van descobrir fascinats, en els seus càlculs mes elaborats.

Els savis egipcis van rebre de Thot aquest somni secret i el guardaren amb cura. També ho van xiuxiuejar a l’orella dels seus homòlegs Hel·lènics. Però tot va desaparèixer amb l’incendi de la biblioteca d’Alexandria, encara que es digui que en quedaria una traça en algun lloc sota la Gran Piràmide.

Nicolas Flamel va protegir amb tant d’amor la descoberta que es va creure, equivocadament, que havia trobat la pedra filosofal.

La inquisició va incendiar Europa amb l’esperança de trobar el misteri.

Els sobirans d’Espanya i Portugal van enviar els conquistadors al nou mon per provar d’extreure als Maya la veritat sobre el tema. Però en compte d’això, per culpa d’una mala traducció els invasors europeus van creure que es tractava de la fi del mon.

Error.. Greu error…

De tant en tant, Nessy i el Yeti surten del seu amagatall per verificar si aquest anunci, aquesta predicció, aquesta revelació, s’ha realitzat a la superfície del mon.

Una branca absolutament confidencial de la CIA treballa àrduament des de fa 50 anys per a reunir proves de tots els elements relacionats. Els qui han intentat saber mes sobre aquest servei ultra secret han anat desapareixent sense deixar traça, com abduïts.

La criatura de Rosswell, abans del crash de la nau, venia de camí a la terra per portar la bona nova a la humanitat, però la van fer callar destruint la seva nau, i fent-nos creure que els visitants dels altres sistemes solars ens volien mal.

I no, no penseu que he abusat de les substancies tòxiques aquestes festes perquè, ja la tenim aquí, la misteriosa profecia del 2012: la revolta de les granotes!

Granotes del mon no us conformeu amb qualsevol cassola d’aigua!

© 2011 Antònia Escoda
Presidenta Partit Verds d’Andorra

Espai d’opinió de Radio Valira 11-01-2012

Anuncis

Un pensament a “La revolta de les granotes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s