Recull de premsa del Congrés dels Verds

PremsaAixí ha reflectit la premsa el congrés celebrat pel partit el passat dijous dia 19 de juny.

 

Ara Andorra

Isabel Lozano i Juli Fernàndez, nous copresidents dels Verds d’Andorra

La formació política ha celebrat un congrés en el qual s’ha posat de manifest l’aspiració a tenir presència institucional

El congrés dels Verds d’Andorra celebrat aquest dijous a la nit a la Massana, on hi han pres part unes 25 persones, ha servit per escollir una nova executiva i la proposta d’una copresidència al capdavant de la formació, entre Juli Fernàndez i Isabel Lozano. Tal i com afirma la ponència presentada per Fernàndez, es tracta d’una mostra de riquesa de l’organització, ”per avançar en un nou model de governança basat en el lideratge compartit”.

La ponència aprovada durant el congrés assegura que Andorra es troba en el moment “més dur, difícil i transcendent” a causa de l’agreujament del capitalisme neoliberal, que ha aconseguit que “s’imposin les mesures per reduir el dèficit basades en les retallades de la despesa social”.

Per això, el partit aspira a créixer en nombre de militants i a ser una organització cohesionada i mobilitzada per aspirar a tenir presència institucional. “No volem, perquè no podem, renunciar a la construcció d’alternatives de govern”, i a la vegada, “no volem esperar a la construcció d’alternatives només des dels governs, i per això cal constuir espais de llibertat des de l’economia social”.

Per tot plegat, la formació vol “tornar a començar a partir d’un programa polític fonamentat en la defensa de la justícia i els drets socials, la societat cooperativa i l’economia del bé comú, l’ecologia i l’aprofundiment democràtic”.


 Diari d'Andorra

Els Verds sotmetrien el coprincipat a referèndum

El partit ecologista, amb Lozano i Fernández com a copresidents, inclourà al programa electoral un referèndum sobre el model d’Estat

Ells mateixos ho admeten. Fa temps que estaven “en hibernació”.

Per Gabriel Pérez Andorra la Vella 21/06/2014

Però ara han despertat. I amb força. Amb ganes de ser presents a les pròximes generals i fent-ho marcant un estil propi i, sobretot, defensant una democràcia més participativa que inclogui, fins i tot, la possibilitat de celebrar un referèndum per consultar el poble si vol seguir amb el coprincipat. Així ho indica la ponència aprovada dijous pels Verds en un congrés que va servir per escollir la renovada direcció de la formació ecologista.
Renovada, però amb cares conegudes. Perquè al capdavant seguiran Juli Fernández i Isabel Lozano, que ocuparan, igual que succeeix amb el seu partit germà a Catalunya, la copresidència. La resta de l’executiva barreja gent veterana del partit, com ara Ricard de la Casa, amb cares noves a les quals Lozano espera veure a les llistes de les generals. “Volem tenir gent preparada per a l’empenta que volem donar al partit.”
La formació aposta de forma decidida pel “dret a decidir” de la gent. Així, com apunta Lozano, entenen que “no es pot votar un cop cada quatre anys”, sinó que cal donar veu al poble amb consultes. I entre elles, una sobre el model d’Estat, perquè “són temes que estan al carrer i s’han de poder portar també a la política”. Altres assumptes a consultar serien, indica la copresidenta ecologista, la llei electoral o el matrimoni homosexual.
La nova direcció accelerarà ara els contactes, fins ara extraoficials, per buscar possibles aliances. Ja fa uns dies Lozano va revelar un acostament al PS, però no és aquesta l’única via sobre la qual es treballarà. Així, explica la copresidenta, “volem començar a seure i parlar amb els sectors que poden participar en unes eleccions i també buscar persones independents que puguin estar a les llistes”.


El Periòdic d'Andorra

Els verds aposten per un lideratge compartit entre Lozano i Fernàndez

El congrés celebrat dijous a la Massana escull una copresidència

Els Verds d’Andorra ha triat una nova executiva presidida conjuntament per Juli Fernàndez i Isabel Lozano. Així ho van escollir en el congrés celebrat aquest dijous a la nit a la Massana, on hi van participar unes 25 persones. Tal i com afirma la ponència presentada per Fernàndez, es tracta d’una mostra de riquesa de l’organització, «per avançar en un nou model de governança basat en el lideratge compartit».

La ponència aprovada durant el congrés assegura que Andorra es troba en el moment «més dur, difícil i transcendent» a causa de l’agreujament del capitalisme neoliberal, que ha aconseguit que «s’imposin les mesures per reduir el dèficit basades en les retallades de la despesa social».

Per això, el partit aspira a créixer en nombre de militants i a ser una organització cohesionada i mobilitzada per aspirar a tenir presència institucional. «No volem, perquè no podem, renunciar a la construcció d’alternatives de govern», i a la vegada, «no volem esperar a la construcció d’alternatives només des dels governs, i per això cal construir espais de llibertat des de l’economia social!

societat cooperativa / Per tot plegat, la formació vol «tornar a començar a partir d’un programa polític fonamentat en la defensa de la justícia i els drets socials, la societat cooperativa i l’economia del bé comú, l’ecologia i l’aprofundiment democràtic».

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s