JUNTS als mitjans

Com els diversos mitjans de comunicació han reflectit la signatura del pacte.

Radio i Televisó d’Andorra (RTVA)

PS, Verds i Iniciativa Ciutadana presenten l’acord programàtic.

El Partit Socialdemòcrata ha donat a conèixer públicament l´acord programàtic amb els Verds i Iniciativa Ciutadana per concórrer en els propers comicis i treballar plegats durant 4 anys. La coalició, que té com a eslògan “Junts”, reitera que tenen prou capital humà per presentar candidatures territorials a les set parròquies.

20 gener, 2015 – 21:07

Per primera vegada, el PS ha arribat a un acord amb dos partits d´àmbit nacional, Verds i Iniciativa Ciutadana, per anar plegats a les eleccions. L´objectiu d´aquesta coalició és ampliar les possibilitats de les forces progressistes i per aquest motiu el seu eslògan és “Junts”. En les properes hores tenen previst tancar la llista nacional i les set candidatures territorials, objectiu que veuen molt factible.

Pere López, primer secretari PS ha avançat que “haurem d’esperar el dijous al matí però el nostre escenari de treball a data d’avui és que intentarem ser alternativa de progrés, amb la voluntat de construir un projecte gran i sòlid, a les tres parròquies”,

El partit Iniciativa Ciutadana, que va sorgir fa tres anys, aportarà diversos candidats per a la contesa electoral.

Sergi Ricart, president Iniciativa Ciutadana ha explicat que: “hi ha molta por per part de la gent, sobretot pel que fa als que treballen a la privada, de perdre la seva feina o gent que treballen al Govern o als comuns que treballen de manera temporal. No volen sortir perquè se’ls podria acabar aquesta temporalitat. Amb la qual cosa, els membres que tenim ara que vulguin i puguin sortir a la llum som cinc”.

Des dels Verds es considera, però, que el més important és aquest acord programàtic i no els noms que aniran a les llistes.

Juli Fernández, copresident Verds ha manifetsta que: “entre tots acabarem de triar tot, perquè anem tots junts. El que no hem fet és medir el pes de cadascuns sinó els punts d’entesa”

Els partits que han signat l´acord mantindran, però, les seves estructures independents de funcionament.

Informa: Pere Moliné Imatge: Meri Bellosta Locució: Rosa Alberch


Diari BONDIA

PS, Verds i IC firmen un acord per fer front a les polítiques conservadores

Escrit per: Julià Rodríguez / Foto: Tati Masià

Partit Socialdemòcrata (PS), Verds d’Andorra (VA) i Iniciativa Ciutadana (IC) van firmar ahir un acord programàtic no només per presentar-se conjuntament a les eleccions generals de l’1 de març, sinó també per treballar durant els propers quatre anys per a un nou model de país. El primer secretari dels socialdemòcrates, Pere López, va explicar que la constitució d’aquesta alternativa de progrés, que porta com a lema Junts, ha de servir per fer front a les polítiques conservadores, que “no fan res més que dificultar la sortida de la crisi i que afecten la qualitat de la democràcia”.
Els signants de l’acord, de caràcter nacional, aposten per la defensa de l’Estat del benestar, la reactivació de l’economia i la protecció del patrimoni cultural i natural. En aquest sentit coincideixen en la preocupació per “la situació de desigualtat que hi ha al nostre país” i per l’augment del nombre de ciutadans que viuen cada cop amb més dificultats a causa de les polítiques portades a terme per Demòcrates per Andorra (DA), per exemple amb la modificació de la Llei de la CASS. López va indicar que aquest “és el punt essencial” de l’acció política de la coalició, que tindrà com a missió “afrontar reptes polítics de manera conjunta”, tot i que respectant la idiosincràsia de cadascun dels integrants, que mantindran les seves estructures de funcionament.
Pel que fa a l’àmbit econòmic, els signants de l’acord afirmen que la política del Govern s’ha centrat en la captació d’inversió estrangera, amb un balanç “més aviat pobre”, i creuen que no s’ha donat prou suport als petits empresaris, emprenedors i professionals del país. La copresidenta dels Verds, Isabel Lozano, es va mostrar satisfeta que finalment s’hagi pogut arribar a un acord amb el PS, després que en altres ocasions no hagi estat possible. “Sempre han estat companys perquè els nostres idearis s’assemblen molt”, va afirmar. Lozano va indicar que la finalitat d’aquesta entesa de les forces progressistes és treballar “pel futur que volem per a Andorra i per als nostres fills” i, en concret, lluitar “per una societat més justa i més igualitària”.
En aquesta mateixa línia, el president del PS, Vicenç Alay, va explicar que es tracta d’“escriure plegats el full de ruta” i que la voluntat, així doncs, és que el pacte “tingui continuïtat” en els propers anys. Segons Alay, aquesta unió dóna “més possibilitats de tirar endavant les nostres polítiques” i, a la vegada, ajuda a fer política “conjuntament amb els ciutadans”.
Per la seva banda, el president d’IC, Sergi Ricart, el partit més petit i desconegut dels que han firmat l’acord, va destacar que l’important és “fer un equip” i va dir que un dels aspectes que més els han animat a fer aquest pacte és la voluntat de treballar per la transparència, tot i que també va esmentar el “moment crític” que viu Andorra amb l’acostament a Europa, la Seguretat Social i els nous impostos.
La coalició encara no té definida la composició de les llistes electorals, tot i que la voluntat és presentar candidatures a les set parròquies perquè disposen de capital humà suficient. Els dirigents dels tres partits no van aclarir tampoc els llocs que ocuparan en les llistes els integrants de cadascuna de les formacions. Segons el copresident dels Verds, Juli Fernández, la principal preocupació ha estat trobar “punts d’encontre”, més enllà de les persones, i és a partir d’ara quan es definiran els llocs a les llistes. “La prioritat és canviar la manera de fer política”, va insistir el dirigent ecosocialista.
Podeu llegir aquesta noticia al lloc original: Diari BONDIA

El Periòdic d’Andorra

Lozano, Alay, Ana Vila, López, Fernández i Ricart, ahir en la roda de premsa Foto: TONY LARA

PS, Verds i Iniciativa segellen un pacte amb vocació de perdurar.

El primer repte de l’aliança són les eleccions generals però el missatge és d’un nou model de país

Joan Ramón Baiges. Andorra la Vella

La intenció és sumar i fer-ho des d’una base solida com és l’acord programàtic. Queda per decidir les persones i la confecció de les llistes. Aquest seria el missatge resumit que representants del PS, Verds i Iniciativa Ciutadana (IC) van voler transmetre ahir en una roda de premsa que va servir per presentar la coalició que els tres partits formen per a aquests quatre anys propers, però amb voluntat de tenir un recorregut més llarg.

El president del PS, Vicenç Alay, va deixar constància que l’acord és per enfortir el projecte perquè hi ha voluntat de governar «i creiem que l’aliança ens fa més forts i ens dóna més potencial», especialment amb un sistema electoral que ha demostrat que penalitza les forces minoritàries. Alay va explicar que el PS té tradició «d’estar obert a pactes amplis i amb aquesta aliança la ciutadania podrà visualitzar la potencialitat d’una força progressista». Les paraules d’Alay van ser secundades per Isabel Lozano i Juli Fernández (Verds) i per Sergi Ricard (Iniciativa Ciutadana).

Massa austeritat / Per la seva banda, el candidat socialdemòcrata, Pere López, es va mostrar convençut de les possibilitats del projecte –que va ser tancat dilluns. López va retreure al Govern de Martí «les polítiques d’austeritat i de retallades socials i sanitàries que s0han aprovat a la darrera legislatura», defensant un model de país que «prioritzi la defensa de l’estat del benestar, la reactivació econòmica i la protecció del patrimoni cultural i natural».

Lozano, co-presidenta dels Verds, va apuntar que els idearis de les tres formacions són molt similars i que la base «és treballar pel futur d’Andorra i no únicament participar en unes eleccions». La política ecologista va reclamar als polítics que treballin pensant en el país que deixaran d’aquí 20 anys «que ara està molt degradat per la circumstància econòmica».

López va definir el pacte com de «vocació a llarg termini de tenir una força progressista forta. Fernández va catalogar la prioritat que ha permès la coalició com a ideològica perquè, segons va manifestar, «el que menys ha preocupat són les llistes, entre tots les farem perquè no em mesurat el pes de cadascun, sinó els punts d’entesa».

Ricard va recordar que Iniciativa Ciutadana va néixer fa tres anys amb el repte de «promoure canvis reals» i va admetre que no és fàcil fer arribar el missatge als ciutadans. El representant d’IC va qualificar de «molt crítica» la situació d’Andorra, mostrant-sa partidari de «lluitar contra la desafecció de la política». Ricard va subratllar que el suport visible a IC és poc perquè «hi ha port de perdre la feina.

Lozano va insistir qn què el menys important són els noms però va reconèixer que s’ha d’anar a les territorials «amb molta força. Alay, per la seva banda, es va mostrar optimista en relació a la presència a les set parròquies: «Tenim un capital humà de qualitat», va concloure. El lema de la campanya serà Junts.

Podeu llegir aquesta noticia al lloc original: El Periòdic d’Andorra

ARA ANDORRA

Acord entre el PS, els Verds i IC per fer una “alternativa a models més conservadors”

Prioritzen el programa i de moment no han definit les persones que formaran les llistes electorals o el pes de cada formació però esperen arribar a les set parròquies

Imatge i text: M.C. Andorra la Vella.

Els representants del Partit Socialdemòcrata (PS), els Verds d’Andorra i Iniciativa Ciutadana (IC) han presentat aquest dimarts l’acord programàtic al qual han arribat per als propers quatre anys. Els compareixents han destacat la necessitat de fer un “gir a l’esquerra” i presentar una “alternativa a models més conservadors”, com ha explicat el candidat del PS, Pere López. López ha reconegut que la unió els dóna més “facilitat” per tancar llistes a totes les parròquies, encara que el copresident dels Verds, Juli Fernández, ha destacat la voluntat de “canviar la manera de fer política” prioritzant la ideologia per davant de les llistes. Així, segons han explicat, no s’ha establert una fórmula o una proporció en la qual cada força estigui representada en aquestes candidatures i entre tots escolliran “les persones més preparades”, han exposat.

Amb el lema ‘Junts’, el Partit Socialdemòcrata, els Verds d’Andorra i Iniciativa Ciutadana han signat un acord programàtic per als propers quatre anys en l’àmbit nacional, que es trasllada en la configuració d’unes llistes conjuntes a nivell estatal i parroquial al voltant d’una ideologia progressista.

La prioritat, doncs, són les idees i no les persones perquè sinó les llistes s’acaben convertint en “interessos personals”, ha expressat Fernández. I aquesta ideologia es basa en “un model de país que prioritzi la defensa de l’Estat del benestar, la reactivació econòmica i la protecció del patrimoni natural i cultural”, com ha exposat López. Així mateix, passa per “l’ampliació dels drets socials i de les llibertats dels ciutadans”, com indica el manifest que han signat. Tal com ha resumit la copresidenta dels Verds, Isabel Lozano, “un programa en vistes al futur que volem per als nostres fills”.

Per al president d’IC, Sergi Ricart, la transparència va ser l’element clau que els va cridar a entrar en aquest acord però també la coincidència en el programari i el “moment crític” que viu Andorra amb l’acostament a Europa, la Seguretat Social i els nous impostos.

En les pròximes 48 hores, els tres partits hauran de definir les llistes per a les set parròquies, com han identificat que és el seu objectiu i, segons el president del PS, Vicenç Alay, les faran “a tot arreu”. Com a mínim, amb la unió tenen prou “capital humà” per aconseguir-ho i esdevenir una “alternativa de progrés” encara que a dia d’avui no han desvetllat amb quines persones o amb quin pes de cada força.

Podeu llegir aquesta noticia al lloc original: ARA Andorra

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s