Servei d’ocupació per a joves

Abou Ba del Partit Verds d’Andorra

 

Ahir diumenge dia 2 de febrer, el número quatre de la llista nacional per la coalició PS + Verds + Iniciativa Ciutadana i Independents, Aboubacry Mamadou Ba Ly  va desgranar els principals punts del programa en relació al jovent.

Radio i Televisió d’Andorra

La coalició del PS, els Verds, Iniciativa Ciutadana i Independents ha presentat les propostes electorals en matèria de joventut.

Es basen en tres compromisos bàsics: garantir l’autonomia juvenil, treball en l’entorn que envolta el jove i un compromís ferm de l’Administració pública envers aquest col·lectiu. En aquest sentit, des de la coalició es vol fomentar l’ocupació juvenil a través d’un servei d’ocupació específic. També es volen impulsar convenis publicoprivats per introduir els joves en el món de l’empresa a través de la formació i la primera contractació.

Informa: Andrés González-Nandín Imatge: Lluís Calvo

Podeu veure la noticia al lloc original: Andorra Difussió


ARA ANDORRA

PS+Verds+IC+I proposen crear un servei d’ocupació juvenil

Abou Ba, dels Verds, explica les propostes programàtiques de la coalició en matèria juvenil que passen per un augment de la seva autonomia i representativitat, i un treball amb el seu entorn.

Abou Ba número quatre de la coalició PS-Verds-IC-I

Segons les enquestes d’opinió i intenció del vot publicades pel CRES, dels diferents sectors de la població, el dels joves és el que aporta més vots als plantejaments polítics d’esquerres. Aquest diumenge, la coalició formada per PS+Verds+IC+I, i en el seu nom, el número 4 de la candidatura nacional, Abou Ba -que ha fet una passa endavant en la seva vida política, amb la primera roda de premsa en representació del seu partit, els Verds-, han explicat el que seran les línies programàtiques principals d’aquestes quatre formacions pel que fa a la política juvenil.

Segons ha explicat Ba, la formació política ha identificat el sector juvenil com un dels que més han patit els efectes de la crisi econòmica i els riscos d’exclusió social. El polític ha recordat que el 15% de la població és jove, més de 10.000 ciutadans, i que “seran una prioritat de la nostra coalició” perquè són “joves preparats i ben formats”. Per això han presentat tres eixos de treball en cas que siguin elegits per formar govern: l’autonomia -la vida independent laboralment i socialment- dels joves, el treball amb el seu context, i la seva participació i el compromís i aposta de l’administració pública per ells.

Per a aconseguir-ho, el programa socialdemòcrata presentarà mesures que fomentin l’ocupació juvenil -com la creació d’un servei d’ocupació juvenil, “un òrgan que reculli totes les necessitats dels joves”, segons ha detallat Ba. Aquest òrgan seria independent al Servei d’Ocupació, funcionaria exclusivament pels joves per oferir serveis d’assessorament, borses de treball, i treballar en acords d’inserció i bonificacions fiscals, tant pels joves com per les empreses que vulguin participar en la formació dels joves i oferir-los un primer contracte.

En aquest sentit el programa també preveurà altres mesures d’assessorament i econòmiques, com els crèdits tous, els avals bancaris i, en l’àmbit de l’habitatge, ajudes i subvencions, “no crèdits”, ha matisat el representant dels Verds. Ba ha recordat que els pisos per a joves, com els de Jovial, a Andorra la Vella, són competències comunals, però creu que s’han de fer propostes perquè tinguin ajuts de l’administració central independents. Pel que fa a la precarietat laboral, una altra de les principals preocupacions dels joves que treballen en el sector privat, la proposta de PS+Verds+IC+I passa per la creació de convenis entre empreses i llocs de formació i les ajudes i facilitats a les empreses.

Modificació del Fòrum Nacional de la Joventut
Per al representant de la coalició PS+Verds+IC+I, les últimes reformes del Fòrum Nacional de la Joventut no han estat suficients. “Si es fa bé es pot aconseguir més participació del jove en la vida política del país”, ha explicat Ba, que considera que “els joves haurien de participar més” de la política. Ba ha criticat la “mala formulació” de la llei del Fòrum Nacional que, segons ell, impedeix aquesta correcta representativitat i ha assegurat que tant en aquesta com en les altres propostes de l’àmbit juvenil de la formació, s’ampliarà la consideració de jove fins als 35 anys, perquè “pot afavorir aquesta participació”.

Podeu llegir aquesta notícia al lloc original: ARA ANDORRA


Diari BONDIA

Junts aposta per posar en marxa un servei d’ocupació juvenil

Escrit per: Julià Rodríguez / Foto: Tati Masià

Abou Ba de Verds d’Andorra

La coalició formada pel  Partit Socialdemòcrata (PS), Verds d’An­dorra, Iniciativa Ciutadana (IC) i independents ha inclòs en el seu programa per a les properes eleccions generals la creació d’un servei d’ocupació juvenil. Així ho va explicar ahir Aboubacry Mamadou Ba, número 4 de la llista nacional, durant la presentació de les propostes que es volen tirar endavant en aquest àmbit en cas de governar.

Aquest servei especialment adreçat als joves desocupats centralitzaria en una borsa de treball totes les ofertes destinades a aquest segment de la població i també es prestaria un assessorament individualitzat. Amb l’objectiu d’aconseguir la inserció laboral dels mateixos, també es pretén incidir en la vessant formativa dels joves, amb plans alternatius als dels circuits reglats perquè almenys puguin tenir el graduat escolar. A més, també es donarà suport a les empreses que contractin joves, per exemple amb bonificacions fiscals, i es preveu ajudes per als joves emprenedors.

L’objectiu és que els joves tinguin “una feina digna, de qualitat i ben remunerada, ja que es tracta d’un dret social”.

Abou Ba va indicar que, a diferència d’altres partits polítics, la coalició de progrés creu que les propostes que s’elaborin en aquesta matèria han de ser amb la participació dels joves, escoltant-los de manera periòdica i implicant-los en la política no tan sols cada quatre anys. En aquest sentit, troben que s’han de considerar joves totes les persones entre 13 i 35 anys. En aquest sentit, defensen la modificació de la regulació del Fòrum Nacional de la Joventut per afavorir que hi hagi més joves interessats a prendre part en aquest organisme.

El candidat de la coalició progressista va assenyalar que hi ha “riscos d’exclusió social” dels joves com a conseqüència de la greu crisi econòmica, raó per la qual cal aplicar mesures que els ajudin en aquesta situació, ja que “són el present i el futur, i la clau de la prosperitat”. D’aquesta manera, s’aposta per exemple perquè hi hagi “subvencions” perquè els joves puguin accedir a un habitatge, i també per una “renda mínima” per als que estiguin en una situació difícil.

Les propostes d’aquesta opció política es basen en tres compromisos: garantir l’autonomia juvenil, treball en l’entorn que envolta el jove i la implicació ferma de l’administració pública envers aquest col·lectiu. “Els joves seran una prioritat absoluta de la nostra formació”, va afegir Ba durant la presentació.

Podeu llegir aquesta notícia al lloc original: BONDIA


El Periòdic d’Andorra

El PS proposa crear un servei d’ocupació juvenil

Abou Ba i els Joves

La coalició d’esquerres formada pel Partit Socialdemòcrata, els Verds, Iniciativa Ciutadana i independents (Junts) va presentar ahir algunes de les mesures que recollirà el seu programa electoral centrades en els joves. L’encarregat de presentar-les va ser el número quatre de la llista nacional, Abou Ba, que va insistir en què un dels sectors més afectats per la crisi econòmica és el dels joves. Les poques oportunitats per entrar al món laboral i la precarietat un cop dins són alguns dels problemes més estesos. Abou Ba va destacar que per fer les seves propostes i elaborar el pla d’acció per la joventut, la coalició s’ha reunit amb joves de diferents àmbits perquè consideren que les propostes s’han de fer des d’una perspectiva juvenil i no «amb una concepció aduoltocràtica des d’un despatx», i va afegir que «ocupen el centre de les nostre prioritats, tenen la clau de la prosperitat i el dinamisme present i futur del nostre país».

Les propostes / Per aquest motiu, una de les propostes més destacades és la de crear un servei d’ocupació juvenil, independent del que funciona actualment que no distingeix per franges d’edat. Aquest nou servei inclouria una borsa de treball per a joves on s’hi recollirien les ofertes de feina, i un servei d’assessorament per ajudar a focalitzar esforços i orientar de cara a entrar dins el món laboral. Abou Ba va destacar que aquest ha de tenir un funcionament i una estructura «transversal», de forma que una de les opcions seria que els mateixos joves titulats i amb experiència siguin els orientadors.

Una altra de les propostes que va voler destacar la coalició és la voluntat d’establir plans de transició entre el món educatiu i el món laboral, de forma que les empreses ofereixin més oportunitats a l’hora de fer pràctiques, a través de convenis amb els centres de formació professional.

La darrera de les propostes principals que recollirà el programa electoral de cara a lluitar contra la precarietat laboral i la falta de treball entre els joves és la de crear un servei d’ajuda pels emprenedors, de forma que l’administració s’involucri més per generar noves oportunitats.

El que també es vol incrementar són les ajudes pels habitatges, millorant-les amb subvencions en comptes de crèdits. Abou Ba va afegir que es vol potenciar que els joves puguin ser independents, tant a nivell laboral com personal, fent una menció especial pels discapacitats i aquelles persones que viuen en risc potencial d’exclusió social. Abou Ba també va parlar d’altres propostes que recollirà el programa electoral per evitar, per exemple, el fracàs escolar. Per últim, des de la coalició es va criticar també la manca d’inciatives i canvis durant la legislatura de DA de cara a afavorir els joves.

Tot i que els projectes s’han fet després de mantenir reunions amb aquest col·lectiu i que les darreres enquestes indiquen que hi ha una majoria que se situen ideològicament al centre esquerra, des de Junts reconeixen que en falta que s’impliquin més en la vida política. Cal tenir en compte que hi ha més de 10.000 joves censats al país, el que representa aproximadament un 15% de la població total.

Podeullegir aquesta notícia al lloc original: El Periòdic d’Andorra


Diari d’Andorra

La coalició Junts proposa la creació d’un servei d’ocupació per a joves
L’organisme, independent de l’actual, combinaria una borsa de treball amb assessorament

Jordi Salazar – Andorra la Vella – 02/02/2015

Abou Ba

La candidatura Junts va fer conèixer ahir el programa per a joves, en què destaca, entre d’altres qüestions, la creació d’un servei d’ocupació específic per a aquest col·lectiu.

La coalició Junts (PS + Verds + IC + Independents) inclourà al seu programa electoral la creació d’un servei d’ocupació juvenil. Així ho va fer conèixer ahir el número 4 de la llista nacional de la candidatura, Abou Ba, en una roda de premsa en què també va detallar altres estratègies per a aquest col·lectiu, i que han estat plantejades des de la coalició d’esquerres després “d’escoltar els joves i implicar-los en la recerca d’idees”.

“Volem fomentar l’ocupació juvenil i crear un òrgan gestor que reculli totes les inquietuds dels joves, fins als 35 anys, en aquest àmbit”, va indicar Ba. Així, d’una banda, aquesta oficina “aplegaria totes les ofertes de treball juvenil”, mentre que de l’altra, “també inclouria un servei d’assessorament”. Ba hi va afegir que “serà un servei totalment independent del Servei d’Ocupació”, tot remarcant també que aquest ens públic tindria com a prioritat establir més sinergies entre el món educatiu i el laboral. En aquest sentit, Ba va assegurar que “donarem suport i ajudes a les empreses que ofereixin pràctiques formatives i que fomentin l’ocupació dels joves”. El número 4 de la llista nacional de Junts va posar en relleu que l’objectiu d’aquest pla per fomentar el treball entre els joves és “oferir al jovent una feina de qualitat, digna i ben remunerada”.

Un altre àmbit en què la candidatura també vol incidir és el de l’accés a l’habitatge, amb un increment de les ajudes. Abou Ba va voler subratllar que es vol apostar per “atorgar més subvencions, i no crèdits”, per tal de “no hipotecar el futur dels joves”. En relació amb això, també va posar de manifest la voluntat que els pisos socials, competència del comú, “rebin algun tipus d’ajuda des de l’administració central”.

En els àmbits educatiu i social, Ba va destacar que el programa també inclourà “mesures per lluitar contra el fracàs escolar”, i la creació de “plans formatius alternatius perquè els joves puguin obtenir el graduat escolar si volen cursar formació professional”. També va fer un toc d’atenció sobre els joves que estan “en risc d’exclusió social i amb problemes familiars” a conseqüència de la crisi econòmica.

Podeu llegir la noticia al lloc original: Diari d’Andorra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s